MISTREŢII DISTRUG culturile agricole. E nevoie de MĂSURI URGENTE! - Revista Ferma
3 minute de citit

MISTREŢII DISTRUG culturile agricole. E nevoie de MĂSURI URGENTE!

„Guvernul spaniol indrumă comunitățile locale să mențină controlul asupra proliferării populațiilor de mistreți pentru a preveni distrugerea fermelor si a campurilor cu culturi agricole dar și pentru a preveni răspândirea bolilor!!! Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației din Spania a trimis o scrisoare către unitatile teritoariale în care recomandă să păstreze controlul asupra proliferării populațiilor de mistreți pentru a preveni deteriorarea fermelor și pentru a preveni răspândirea bolilor de animale, cum ar fi pesta porcină. În mod special, reamintește autorităților locale că sunt competente să stabilească cea mai bună modalitate de control și, prin urmare, vor trebui să adopte măsurile preventive necesare pentru a evita problemele pe care le provoacă proliferarea lor în fermele spaniole. În scrisoarea oficiala a autoritatilor spaniole, se subliniază că, în contextul stării de urgenta, pentru gestionarea crizei de sănătate cauzată de coronavirus trebuie să se „evite” riscul de a răspândi boli de catre animale și de a preveni pagubele pe care mistreții le pot provoca producțiilor agricole vegetale sau in sectorul zootehnic”, se arată în comunicatul APPR.

De fapt, se reamintește că, controlul populațiilor de mistreți face parte din activitățile necesare pentru menținerea stării de sănătate a efectivelor de porcine ca și măsură pentru prevenirea pestei porcine africane (ASF). Autoritățile competente trebuie să stabilească cea mai bună modalitate de a controla populațiile de mistreți ținând cont întotdeauna de necesitatea adoptării măsurilor preventive necesare pentru a evita răspândirea COVID-19.

APPR: „Consecințele dramatice pe care le are criza coronavirusului asupra societății sunt transferate si în mediul rural. În plus față de numeroasele fotografii si videoclipuri cu animale sălbatice care merg liber prin ferme dar si prin centrele urbane total părăsite datorita starii de urgenta, se adaugă multiple înregistrări ale animalelor care distrug culturile agricole. Aceeasi situatie este intalnita si in Romania iar pentru porcii mistreti nu s-a propus nicio masura concreta de protectie a fermierilor!!! În acest fel, fără o gestionare adecvată, daunele pe care le pot provoca aceste animale vor fi și mai mari. In momentul acesta nu pot fi vanati mistretii din cauza restrictionarii activitatii de vanatoare. Solicitam includerea acestei activitati in categoria celor exceptate pentru a putea iesi in camp si a rezolva urgent o problema deosebit de grava atat pentru sanatatea animalelor cat si pentru culturile agricole!!! Propunem autorizarea vanatorii la mistreti pentru numarul maxim de persoane care pot efectua activitatea fara a contraveni astfel procedurilor de prevenire a respandirii Covid19. Aceasta masura este urgenta acum , cand mistretii ies in camp dupa semintele proaspat semanate!!!”

Sunt cazuri în care zeci de mistreți distrug campurile agricole!!! (foto APPR)

mistretii distrug culturile_b

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →