Medalie de Aur pentru miedul lui Mihai Negoț! - Revista Ferma
3 minute de citit

Medalie de Aur pentru miedul lui Mihai Negoț!

IMG 0990 Medalie de Aur pentru miedul lui Mihai Negoț!

Îl mai țineți minte pe Mihai Negoț, tânărul care a renunțat la București și la jobul din industria auto, pentru a se dedica unei afaceri cu produse apicole?

Dacă în urmă cu 2 ani și jumătate îl vizitam la atelierul de lucru în care prepara Gourmet tartinabil și testa primele varietăți de Mied autohton, astăzi tânărul din localitatea Pătârlagele, județul Buzău, a reușit să aducă România pe podiumul concursului Mead Madness Cup, cea mai prestigioasă competiție de pe bătrânul continent dedicată acestei băuturi alcoolice.

Evenimentul s-a derulat în Polonia, în perioada 22-24 februarie, iar Mihai a ales să concureze la secțiunea dedicată hidromelului, o varietate de mied cu o alcoolemie de doar 5% și cu un gust „apropiat de bere, dar şi de socată”, după cum ne-a declarat tânărul.

Prima medalie de aur pentru un mied românesc

„Miedul este o băutură alcoolică fermentata obținută din miere naturală de albine, apă și drojdie, putând trece cu ușurință drept un înlocuitor mai rafinat al berii sau, de ce nu, al popularului prosecco. Când am aplicat la acest concurs speram să putem lua o medalie, însă nu m-am așteptat ca ea să fie de aur, cu atât mai mult cu cât în România piața de mied este abia la început. E un premiu care ne onorează și care vine ca o recunoaștere pentru toate eforturile depuse în acești ani. Când am început această afacere ne-am dorit să venim cu produse naturale, sustenabile și care să susțină comunitatea locală de pe Valea Buzăului. Toată mierea pe care o folosim provine de la producători locali”, a explicat Mihai Negoț.

Mied Medalie de Aur pentru miedul lui Mihai Negoț!

Miedăria unui producător tânăr și ambițios

Totodată, dacă în urmă cu 2 ani tânărul avea în plan să investească într-o nouă unitate de producție, special dedicată miedului, astăzi aceasta a devenit realitate.

„Am investit 100.000 de euro, iar din noiembrie 2022 ne-am mutat în casă nouă. Avem o mică fabrică în care putem produce până la 50.000 de sticle pe an și ne-am adăugat un brand nou în portofoliu: Miedăria. Acum lucrăm la o nouă identitate vizuală prin care fiecare varietate de mied pe care o producem să poarte numele unei albine: de la Regină, până la Trântor.

Ca producători de mied, avem o misiune importantă de îndeplinit: să cuprindem esența nectarului colectat de la milioane de flori și să o conservăm într-o sticlă pentru a o împărtăși cu întreaga lume. Dar responsabilitatea noastră nu se oprește aici. Fiecare sticla de mied pe care o producem contribuie la susținerea stupinelor și a apicultorilor, care se ocupă cu grijă de albinele care polenizează o treime din fiecare bucățică de mâncare pe care o consumăm. Deci consumând mied, nu doar că savurați o băutură delicioasă, dar contribuiți și la protejarea mediului înconjurător”, a încheiat Mihai Negoț.

Află mai multe despre cum și-a început Mihai afacerea accesând următorul link : https://revista-ferma.ro/gourmet-tartinabil-si-mied-produsele-apicole-ale-noii-generatii/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →