Mecanizarea la AgriPlanta, un perimetru al noului - Revista Ferma
4 minute de citit

Mecanizarea la AgriPlanta, un perimetru al noului

great plains m Mecanizarea la AgriPlanta, un perimetru al noului

GREAT PLAINS

Demonstrații în câmp cu SL400

Producătorul Great Plains, reprezentat la AgriPlanta Vest de Alexandru Berghin – country manager, a participat la demonstrațiile în câmp cu un echipament de unică trecere, cultivatorul SL400, din gama diviziei Simba, în greutate de 9 tone, destinat prelucrării terenului într-o singură trecere. Echipamentul este compus dintr-un rând de organe active tip disc, urmate de un rând de ancore, apoi un alt rând de discuri full ajustabile și un tambur greu pentru consolidarea terenului.

 

EURIAL S.R.L. – Cluj Napoca

2014, un an mai bun pentru business în agricultură

“Ne dorim să fim prezenți peste tot unde se stochează și se transvazează în special motorina, Adblue și uleiuri. Principala gamă de produse o reprezintă rezervoarele și stațiile de incintă pe care le producem externalizat în România, deja de patru ani, kituri de pompe la baterie, pompe pentru rezervoare, o gamă largă de rezervoare mobile pentru combustibil, uleiuri și AdBlue, rezervoare transportabile, pompe pentru manipulare și transvazare și accesorizări (filtre de impurități, filtre de apă pentru pompe, piese de schimb pentru pompe și altele). Aceasta este gama de produse cu care am venit anul acesta la Carani”, ne-a declarat Mihai Moldovan – managing partner Eurial.

Referitor la evoluția cererii în primele luni ale anului, Mihai Moldovan a mai spus: „Nu avem încă niște date clare, dar l-am simțit mai bun în prima jumătate de an față de anul precedent. Din punct de vedere al vânzărilor totale, a fost pentru firma noastră mai bun, am simțit și pe agricultură o creștere, doar că, de la mijlocul lunii iulie, s-a simțit un oarecare blocaj al achizițiilor. Per ansamblu, 2014 a fost până acum mai bun ca 2013, sperăm la o creștere până la final. Odată cu posibilitatea de a accesa noi finanțări să crească și cota noastră de piață și afacerile pe domeniul acesta”.

 

HIMEL Eastern Europe SRL

„Oferim pachete complete de servicii și consultanță”

În România sunt produse cca 5 milioane tone de paie în fiecare an. Dacă acestea ar fi adunate și peletizate, s-ar putea reduce tăierile de pădure. Dar peleții din paie nu sunt buni numai pentru încălzire, ci constituie un substrat ideal și pentru așternutul animalelor. Pentru adunat și balotat, costurile sunt destul de mari, dar sunt și fermieri care au mii de hectare și care balotază paiele.

Marius Drăgan, reprezentant Himel: „Fermierii trebuie să înțeleagă și să vadă care sunt beneficiile folosirii peleților din paie. Noi avem un proiect și probabil că în decembrie vom implementa o instalație de peletizare paie, cu productiviatea de o tonă/oră. De anul acesta suntem oficial în România cu o reprezentanță, cu punct de lucru în Sibiu. Încercăm să fim mai aproape de clienți, să oferim pachete complete de servicii, de la partea de proiectare și implementare, până la punerea în funcțiune și proiecte integrate cu soluții și consultanță. Numai prin aceste noi tehnologii putem înainta… Un alt proiect este comercializarea de remorci tehnologice recondiționate, cu piese de schimb și garanție. Aceste utilaje sunt recondiționate de către productor și au un preț foarte avantajos. În Germania se practică sistemul de buy-back, avem un stoc de remorci recondiționate și pregătite pentru a fi comercializate. Însă cele mai multe proiecte le avem pe partea de depozitare și FNC-uri. Sunt foarte mulți fermieri mici și mijlocii care doresc sisteme de depozitare de 500-2000 tone”.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Foto 1 iStock 1289621751 artbyPixel scaled De ce devin porcii agresivi?

De ce devin porcii agresivi?

Un subiect de maximă actualitate este studiul şi combaterea agresivităţii suinelor în condiţiile de exploatare tipice fermelor de suine moderne. […]

Citește mai multe știri →