MAREA BRITANIE: Magazinele fermierilor livrează alimente la domiciliul clienţilor - Revista Ferma
3 minute de citit

MAREA BRITANIE: Magazinele fermierilor livrează alimente la domiciliul clienţilor

Cumpărăturile induse de panică s-au instalat în toată ţara; multe magazine au zile la rând rafturile goale. Deşi alarmaţi de pandemie, oamenii ignoră sfaturile guvernului şi continuă să stea la cozi interminabile.
Unele supermarketuri din Islanda au introdus ore de cumpărături exclusiv pentru persoanele în vârstă sau vulnerabile.

farmers weekly 1_bFOTO: Magazin al producatorilor din Marea Britanie

Fermierii, muncitorii din ferme şi veterinarii pe lista „lucrătorilor-cheie”
Fermierii, muncitorii şi medicii veterinari au fost incluşi pe o listă de lucrători-cheie ai căror copii pot continua să meargă la şcoală, în perioada crizei coronavirusului.
Departamentul pentru Educaţie (DfE) al Marii Britanii a dezvăluit vineri, 20 martie, lista lucrătorilor-cheie care include profesii considerate esenţiale pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Agricultorii, muncitorii şi medicii veterinari au fost incluşi într-o secţiune numită „Asigurarea alimentelor şi a altor bunuri necesare”, scrie „Farmers Weekly”.

Aşteptăm şi noi măsuri concrete pentru agricultură, în sensul asigurării continuităţii procesului de producţie şi accesul la piaţa de desfacere pentru fermieri. Din păcate, în România lipsa magazinelor de proximitate ale fermierior şi multele verigi lipsă din lanţul scurt de aprovizionare duc la situaţii care cer măsuri urgente.
Vezi Mai multe primării au pus deja LACĂT PIEŢELOR AGROALIMENTARE! Asociaţia Administratorilor de Pieţe: ESTE O GREŞEALĂ! şi Legumicultor: NU AM UNDE SĂ VÂND CEAPA nici măcar cu 50 de bani legătura!

CAMPANIE FERMA. Cumpăraţi PRODUSE LOCALE. Susţineţi PRODUCĂTORUL ROMÂN!

Am realizat o listă, în curs de actualizare permanent, cu producătorii locali care au răspuns apelului nostru. Click AICI pentru a consulta LISTA!

CE TREBUIE SĂ FACEŢI DACĂ VREŢI SĂ PARTICIPAŢI LA CAMPANIE?
1. Intraţi în grupul nostru FERMA DE FAMILIE la postarea campaniei. O găsiţi aici: CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE
2. Scrieţi într-un comentariu ce produse aveţi, datele de contact, linkuri către site (dacă aveţi), pagină de facebook sau magazin online şi o poză cu ceea ce aveţi de vânzare. La fel şi pentru ce produse căutaţi!
3. IMPORTANT! Nu folosim în postarea de pe facebook cuvintele „vând” şi „preţ”, ci „produc” şi „detalii”.

ATENŢIE! Dacă nu aveţi facebook, vă promovăm noi produsele în cadrul campaniei. Trimiteţi o fotografie, date de contact (inclusiv numele şi prenumele, denumirea fermei, a brandului – dacă aveţi, telefon, localitate, judeţ), şi o listă cu ceea ce produceţi la adresa de email: redactia@revista-ferma.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →