Mai mult grâu şi orz în Australia - Revista Ferma
2 minute de citit

Mai mult grâu şi orz în Australia

Creșterea producției estimate a dus şi la o creștere cu 37% a previziunilor privind exportul de grâu în sezonul 2019/2020 – până la 12,5 milioane tone, după ce sezonul precedent a fost de numai 9,1 milioane tone, cea mai mică din anul de comercializare 2007/2008.

În ciuda volumelor anticipate mai mari, „prețurile ridicate și producția globală de grâu nai mare preconizată ar putea limita creșterile exporturilor”, se mai arată în raportul USDA.

Orz_b

De asemenea, USDA a revizuit şi producția de orz cu 10,8%, până la un total de 9,2 milioane tone, cu 1,2 milioane tone mai mult față de raportul precedent, datorită creşterii suprafeței cultivate cu orz, în anumite zone. Aceasta s-a făcut ca urmare a cererii interne puternice şi datorită condiţiilor meteo dificile (secetă) în timpul campaniei de semănat, ceea ce a făcut ca fermierii să se orienteze către orz care are o perioadă de creștere mai scurtă.

Exporturile de orz sunt prognozate să fie cu 11% mai mari față de anul trecut, până la 5 milioane tone, datorită producției bune şi în ciuda incertitudinii cu privire la investigațiile comerciale chineze în curs. China este cea mai mare piață pentru orzului australian.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →