Mai este VACA DE LAPTE o PRIORITATE pentru zootehnie? Dezbatere în 23 aprilie, la Stațiunea Dancu - Revista Ferma
2 minute de citit

Mai este VACA DE LAPTE o PRIORITATE pentru zootehnie? Dezbatere în 23 aprilie, la Stațiunea Dancu

simpozion vaca de lapte la Statiunea Dancu Mai este VACA DE LAPTE o PRIORITATE pentru zootehnie? Dezbatere în 23 aprilie, la Stațiunea Dancu

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu, județul Iași va găzdui marți, 23 aprilie, de la ora 9.00 a doua ediție a Simpozionului ”Vaca de lapte, o prioritate pentru zoothnie!”.

La eveniment vor participa reprezentanți ai cercetării românești, dintre care amintim: Valeriu Tabără – Președintele ASAS, Gheorghe Vaida – Inspector specialitate și consilier al Președintelui ASAS, Dumitru Militaru – Vicepreședinte ASAS.

TEME ANUNȚATE PENTRU DEZBATERE

Tematica abordată este diversificată, actuală și de o reală valoare pentru cei care lucrează în sectorul creșterii și exploatării vacilor de lapte. Menționăm câteva subiecte ce vor fi dezbătute:

Criterii noi de selecție în ameliorarea taurinelor

Introducerea testării ADN în programele de ameliorare

Transformarea digitală a fermelor mici și mijlocii de vaci de lapte: O abordare integrată pentru îmbunătățirea productivității, eficienței și rezilienței

Management și eficiență economică în creșterea taurinelor

VIZITĂ LA FERMA DANCU

Printre activitățile desfășurate va fi organizată și o vizită în ferma și laboratoarele stațiunii de cercetare.

Cu alte cuvinte, colegii zootehniști de la Dancu pun Iașiul pe harta locurilor importante din țară pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, în speță cea mai dificilă specie: Vaca de lapte.

”Nu este ușor să organizezi un astfel de eveniment care are conotații naționale și internaționale. Dar am învățat de la prima ediție de anul trecut, am remediat problemele apărute și credem că această ediție va fi mult mai bună.

Trebuie specificat că avem invitați și de la facultățile de la specialitate, elevi de la liceele de specialitate, dar în primul rând avem fermierii lângă noi. Gândul și obiectivul nostru este ca cercetările noastre să aibă directă aplicabilitate în producție/în fermă. Dacă doar o să publicăm și o să rămână pe hârtie, fără să ajungă în producție, atunci scopul nostru de cercetare este ratat”, a declarat Radu Ciprian directorul S.C.D.P.B. DANCU.

Fermierii interesați și specialiștii din domeniu nu trebuie să rateze acest eveniment important pentru vechiul Târg al Iașiului.

Articol scris de: LEONARD CONSTANTIN STAFIE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →