3 minute de citit

„MADARA AGRO” SRL – ISTORIE ȘI TRADIȚIE

Situată la 80 km vest de Varna (Bulgaria), vechea uzină Madara (înfiinţată în 1958) s-a transformat în societate pe acţiuni, MADARA S.A, în 1991, şi a continuat să fabrice camioane, autobuze, troleibuze, maşini agricole şi din domeniul construcţiei de drumuri. Din 2008, MADARA S.A. produce în exclusivitate maşini agricole, iar din 2013 s-a înfiinţat societatea comercială specializată în producţia şi vânzarea de maşini din domeniul agriculturii, sub denumirea “MADARA AGRO” SRL.
Unitatea de producţie din Shumen are o suprafaţă de aproape 100 ha, din care 136 mii mp suprafaţă acoperită. Fabrica este utilată cu maşini unelte şi echipamente de înaltă tehnologie şi are o echipă de peste 90 de specialişti.
Portofoliul de utilaje al producătorului bulgar include mașini pentru prelucrarea solului: grape cu discuri, cultivatoare, tăvălugi, tocătoari, pluguri reversibile tractate, remorci, cisterne, maşini pentru fertilizat, semănători, maşini pentru colectat pietre, distribuitoare şi altele.

Combinatorul multifuncţional Raptor_b

Combinatorul multifuncţional Raptor

Raptor KMT 417 are lăţimea de lucru de 4,10 m şi este compus dintr-o baterie dublă de discuri cu diametru de 684 mm, urmată de o unitate cu două rânduri de sape şi un tăvălug cu role interschimbabile. Combinatorul poate fi folosit atât pentru pregătirea patului germinativ înainte de semănat, cât şi pentru prelucrarea miriştilor.
Prelucrarea intensivă a solului se poate face până la o adâncime de 30 cm, cu o viteză de lucru de 8-15 km/oră.

Combinatorul multifuncţional Raptor_b

Alte implemente marca Madara Agro

Tocătoarele „Grizzly”, seria RL şi seria RS, simple şi duble (2,55 m; 3,15 m; 4,20 m; 4,5 m; 5 m; 6 m; 6,5 m; 8,4 m; 10,6 m şi 12,3 m), uşor de transportat, taie, mărunţesc şi lasă resturile vegetale la suprafaţa solului, fără a distruge rădăcinile. Tocătorile sunt eficiente pentru culturile de floarea-soarelui şi rapiţă. Cuţitele sunt din oţel prelucrat termic.
Un alt utilaj extraordinar, cultivatorul rotativ (sapa rotativă) „Sunrise” seria MR pentru prelucrarea superficială a solului, afânează crusta, distruge buruienile şi aeriseşte stratul superficial al solului. Organele active (roţile stelate) sunt turnate din oţel şi au diametrul de 555 mm şi protecție individuală cu arcuri non-stop. Lăţimea de lucru este de la 2,2 m până la 12 m.
Informaţii suplimentare: www.madaraagro.com

COMBINA PENTRU LAVANDĂ

Combina „Lavender” Seria KL, produsă de Madara Agro, poate fi folosită pentru recoltarea lavandei şi a altor plante aromatice şi este dotată cu o cositoare rotativă cu 8 cuţite, dicuri cu „degete” pentru cules, buncăr colectare şi transportor cu lanţuri şi elevatoare pentru încărcat şi descărcat. Combina este tractată, necesită un tractor de 50-90 CP şi e controlată complet electric din cabină.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 7/256 (ediţia 15-30 aprilie 2020)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →