LUCRĂRI ale lunii lui GERAR în CULTURA MARE - Revista Ferma
2 minute de citit

LUCRĂRI ale lunii lui GERAR în CULTURA MARE

Oamenii ţării mai speră ca boabele de grâu obţinute pe ogoarele lor (câte mai sunt încă nevândute) să fie măcinate în ţară şi să se transforme în pâinea sănătoasă cu care să ne hrănim copiii, nu cu pâinea care se fabrică azi în marile magazine din aluat congelat importat!

Multe speranţe sunt puse în cei care conduc ţara, în primul rând să oprească jaful pădurilor, extins acum şi în pădurile virgine şi în rezervaţiile naturale, setea de câştig a jefuitorilor, mici şi mari, de a vinde lemnul ţării pe bani puţini, în alte state, ţări care îşi protejează pădurile prevenind fenomenele de eroziune, pe cele de modificare climatică şi deci asigură locuitorilor lor un mediu de viaţă sănătos.

Zăpadă grâu_b

Fermierii noştri au speranţe că vor găsi pieţe unde să-şi poată vinde rodul muncii la un preţ corect şi, nu în ultimul rând, speranţe că cei care-i conduc se vor preocupa urgent în toate problemele grele ale ţării şi ale agriculturii. Dă Doamne un an bun şi pentru ţara mea şi pentru oamenii ei!
Şi pentru că în agricultură, fie iarnă, fie vară, timpul zoreşte fermierii la treabă, trecem în revistă principalele activităţii ale lunii lui Gerar în cultura mare, o lună cu adevărat geroasă. Accentul se pune pe lucrările pregătitoare pentru campania de primăvară.

Despre condiţionarea seminţelor din loturile semincere proprii, dar şi alte detalii şi sfaturi, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →