2 minute de citit

Liliana Piron (LAPAR) e noul vicepreşedinte al Grupului “Payment and Greening” din cadrul Copa Cogeca

liliana piron copa Liliana Piron (LAPAR) e noul vicepreşedinte al Grupului "Payment and Greening" din cadrul Copa CogecaRomânia are un post de vicepreşedinte la una dintre cele mai mari şi mai active organizaţii în reprezentarea intereselor agricultorilor, la Bruxelles. Liliana Piron, director LAPAR, a obţinut pentru România 83 de voturi, Danemarca a obţinut 72, iar Germania, 33.

Pe pagina de socializare a LAPAR, împreună cu felicitările aferente a fost publicat discursul cu care Liliana i-a convins pe colegii europeni de la Copa Cogeca să-i acorde votul de încredere pentru poziţia de vice-preşedinte a Grupului “Payment and Greening”.

“Sunt Liliana Piron, din România. Mulţi dintre dvs. mă cunoaşteţi deja din şedinţele de lucru de la Grupul “Plăţile directe” şi, de asemenea, din abordarea întrebărilor juridice legate de taxe. Sunt avocat de profesie, iar alături de colegii mei din Alianţa Agriculturii şi Cooperării, ne-am implicat activ la nivel naţional, în special în ceea ce priveşte Planul Strategic Naţional. Definirea planului, înţelegerea implicaţiilor şi asigurarea voturilor au fost provocări semnificative pentru noi. Ceea ce se întâmplă la nivel european este, de asemenea, crucial şi sunt încrezătoare că, împreună cu dumneavoastră şi bazându-ne pe experienţele noastre colective, putem dezvolta un nou program care este mai uşor de implementat pentru fermierii noştri.

În perspectiva noastră, a discuta despre zonele rurale fără a lua în considerare fermierii este absurd. Prin urmare, ne propunem, împreună cu voi toţi, să uşurăm viaţa fermierilor noştri, facilitând un acces mai uşor la veniturile lor economice. Sustenabilitatea este de neatins dacă fermierii sunt nemulţumiţi de veniturile lor sau dacă ei işi abandonează pământul. Mă bazez pe sprijinul dumneavoastră şi sunt încrezătoare că şi dumneavoastră  puteţi conta pe mine. Sunt aici pentru a răspunde la orice întrebări referitoare la situaţia din România. Mulţumesc”.

Îi spunem şi noi Felicitări doamnei Liliana Piron şi îi dorim mult succes în a reprezenta cu tărie interesele fermierilor români la Bruxelles!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →