Lely Calm: start excelent al vițeilor - Revista Ferma
3 minute de citit

Lely Calm: start excelent al vițeilor

Hrănirea vițeilor cu o frecvență mai mare este apropiată de comportamentul lor natural la alăptare. Acest lucru se poate face cu un sistem de hrănire automat, care aduce o serie de beneficii fermei:

  • creșterea sănătoasă a vițeilor și pregătirea lor pentru o dezvoltare ulterioară corespunzătoare;
  • igienă optimă;
  • economisirea forței de muncă.

Sistemul automat de hrănire Lely Calm este destinat tuturor fermierilor cărora le pasă de sănătatea vițeilor lor.

 SMZ mai mare

Capacitatea vițeilor de a ingera hrană este limitată la 1,5-2 litri/tain. Furnizarea de rații mai mici și dese pe parcursul zilei, în loc de hrănirea cu o găleată cu lapte dimineața și seara, îmbunătățește aportul de lapte și digestia. Acest lucru are ca rezultat o mai bună utilizare a tuturor nutrienților din hrană și un spor mediu zilnic (SMZ) de creștere în greutate mai mare. Prin oferirea de rații precise și adecvate vârstei, vițelele devin vaci de lapte viguroase, sănătoase, fertile și productive de-a lungul întregii lor perioade de exploatare.

Lely calm_b

Rații individuale

Stația de hrănire identifică fiecare animale, astfel că Lely Calm se asigură că fiecare vițel primește o porție personalizată.

Datele precum litrii de lapte consumați, frecvența consumului etc. sunt stocate și accesibile permanent datorită software-ului inteligent. În acest fel, poți accesa oricând informațiile necesare privind comportamentul de hrănire al vițeilor tăi.

 Dublarea greutății avută la naștere

Primele 35 de zile de viață sunt extrem de importante pentru creșterea vițelului. Acesta ar trebui să-și dubleze greutatea avută la naștere în primele 7 săptămâni de viață. Acest lucru se poate realiza numai dacă vițelul consumă până la 12 litri de lapte pe parcursul unei zile, administrați în porții mici potrivite capacității lui abdominale. Acest fapt aduce, pe lângă creșterea zilnică în greutate, și o bună dezvoltare a rumenului și un consum mare de furaje într-o etapă ulterioară.

În concluzie, software-ul inteligent al Lely Calm oferă o perspectivă pozitivă asupra hrănirii vițeilor.

 INTENSIV VS. CONVENȚIONAL

Cercetările arată că vițelele hrănite intensiv au o producție de lapte semnificativ mai mare decât cele hrănite în mod convențional. Hrănirea cu Lely Calm are ca rezultat vițele mai sănătoase și – în cele din urmă – vaci de lapte productive.

Ambele beneficii sunt rezultatul direct al:

  • accesului nelimitat la lapte proaspăt, administrat în porții mici, concentrat constant și la temperatura potrivită;
  • hrănire fără întrerupere datorită pregătirii și administrării laptelui simultan.

Lely Calm oferă un randament ridicat la prepararea furajului și o rată optimă de realizare a amestecului. Acest lucru permite sporuri zilnice optime chiar și în cazul hrănirii unui număr mare de viței. În plus, Lely Calm vine cu o gamă extinsă de accesorii.

Contactează firma Lely  la tel. 0722287446; e-mail: centru.ms@lely.ro

 

un articol de LELY

mai multe pe această temă https://www.lely.com/ro/

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →