Legumicultorul Ionuț Didea s-a ținut de cuvânt: a reușit să scoată roșii pe piață, înainte de Paște - Revista Ferma
2 minute de citit

Legumicultorul Ionuț Didea s-a ținut de cuvânt: a reușit să scoată roșii pe piață, înainte de Paște

rosii, Gorj, vanzare, Paste
foto: Facebook/Ionut Didea

Start recoltare pentru vânzare 2024”, mi-a comunicat legumicultorul gorjean pe messenger, în data de 1 mai, însoțindu-și mesajul cu câteva fotografii cu roșii puse în ambalaje, gata de livrat la piață. 

Avem plantate peste 50 de ari de tomate extratimpurii cu creștere determinată. Am semănat pe 11 noiembrie 2023,  am plantat după data de 26 ianuarie 2024, iar în ciuda  condițiilor neprielnice din județul Gorj, satul Zorlesti, la câțiva kilometri de munte, am reușit să gustăm pentru prima data tomatele noastre pe data 15 aprilie, iar acum, pe data de 1 mai 2024,  am intrat la recoltat pentru comercializare, deoarece avem o cantitate considerabilă.

Familia de legumicultori Didea vinde recolta de roșii în piețele de gros din Târgu Jiu, din București și colaborează cu diverse rețele de magazine. 

tomate, Gorj, Didea
foto: Facebook/Ionut Didea

Prețul de livrare variază de la 10 lei/kg la 12 lei/kg, în funcție de mărimea tomatelor. 

”Nu este chiar pe măsura muncii depuse și a cheltuielilor efectuate pentru cultură, dar având cantitate mare „se strânge ceva”, spune Didea.

În Piața Obor, roșiile românești sunt vândute cu prețuri între 15 lei și 30 de lei.

La începutul acestui an, în 8 ianuarie, Ionuț Didea a spus pentru revista-ferma.ro că ”o să apară tomatele românești pe piață înainte de Paște, asta pentru cei care spun că roșiile românești sunt scumpe și forțate să se coacă”.

Roșiile din ferma familiei Didea au ajuns pe piață chiar cu câteva zile înainte de Paște!

Citește și: ”Voi scoate roșii pe piață, înainte de Paște. Am plantat și patru hectare de usturoi, în câmp”, Ionuț Didea, Zorlești-Gorj

Citește mai mult la: https://revista-ferma.ro/voi-scoate-rosii-pe-piata-inainte-de-paste-am-plantat-si-patru-hectare-de-usturoi-in-camp-ionut-didea-zorlesti-gorj/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →