
Sărbătorile au trecut și legumicultorii români îi dau bătaie să pregătească recoltele din primăvara aceasta, cea mai solicitantă fiind cultura de tomate.
Legumicultorul Ionuț Gheorghe Didea, din satul Zorlești, comuna Prigoria, județul Gorj, a comunicat pentru publicația Ferma că, la început de an, ”pregătim solariile pentru plantare. În maxim 2 săptămâni plantăm tomatele în solarii, iar acum întindem foliile termice pe lateralul solariilor și tavanele”.
”Am băgat deja gunoiul de grajd, apoi pregătim terenul cu freza și întindem instalația pentru picurare și folia antiburuiană pe teren.
Am plantat 4 hectare cu usturoi și, dacă ne lasă vremea în zilele următoare, mai plantăm un hectar, așa că vom ajunge la 5 ha de usturoi. Răsadul de tomate este destul de mare, prevedem că, după jumătatea lunii aprilie, vom începe să recoltăm roșiile cu tugui semănate pe 11 noiembrie 2023, fără aplicarea de substanțe de forțare a coacerii tomatelor”.
”În concluzie, munca la tomatele românești a început, în ferma noastră din Zorlești, pe 11 noiembrie 2023, iar cheltuielile sunt pe măsură, de aceea o sa apară tomatele românești pe piață înainte de Paște, asta pentru cei care spun că roșiile românești sunt scumpe și forțate să se coacă„, mai spune tânărul legumicultor gorjean.