7 minute de citit

La mulţi ani, Maschio Gaspardo România!

Peste 600 de persoane s-au reunit în cea mai nouă hală a fabricii de la Chișineu-Criș pentru a aniversa 20 de ani de la înfiinţarea Maschio Gaspardo România. Alături de angajaţii companiei au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene, numeroşi fermieri şi dealeri, parteneri şi colaboratori, reuniţi în marea familie Maschio Gaspardo.

 Maschio Gaspardo Romania 1_b

AMPLASARE STRATEGICĂ ȘI DEZVOLTARE CONTINUĂ

Amplasarea strategică a unităţii de producţie a constructorului italian în vestul ţării s-a făcut ca urmare a abordării vizionare a fondatorului societăţii, Egidio Maschio. Construită de la „firul ierbii”, fabrica de la Chișineu-Criș (Arad) a cunoscut încă din primii ani o dezvoltare puternică, sub conducerea lui Mirco Maschio, actualul preşedinte al Maschio Gaspardo, atât din punct de vedere al producţiei, cât şi la nivel comercial, reuşind să se impună rapid şi să devină un reper pentru agricultura românească – cel mai mare producător de utilaje agricole din România.

Maschio Gaspardo Romania 7_b


90.000 DE METRI PĂTRAȚI ȘI 500 DE ANGAJAȚI

 

După ce a mulţumit antevorbitorilor, Mirco Maschio a rememorat primii ani ai activităţii din România: „Eram şi eu cu 20 de ani mai tânăr şi eram încă la început de drum. Investiţia noastră din România a fost o şcoală extraordinară pentru mine şi m-am bucurat să văd astăzi aici mulţi dintre colaboratorii cu care am pornit la drum. Pentru familia Maschio este o zi foarte importantă”.

În prezent, fabrica de la Chișineu-Criș se întinde pe o suprafață de peste 90.000 mp, din care 26.000 mp hale de producție. Are 500 de angajați și o cifră de afaceri totală de 80 de milioane de euro în 2022, în creștere cu 35% față de anul precedent.

Fabrica a atins un asemenea nivel de specializare încât a devenit furnizorul oficial de echipamente OEM (producători de echipamente originale) pentru unele dintre cele mai prestigioase mărci de tractoare din lume.

 Mirco Maschio_b

Mirco Maschio


Diversificarea producţiei


Iniţial, producția s-a axat pe utilaje pasive pentru cultivarea solului, cum ar fi scarificatoare pentru lucrări la adâncime, grape cu discuri și cultivatoare pentru lucrări superficiale ale solului. Au urmat extinderi repetate ale unităţii de producţie, în paralel cu diversificarea gamei de produse. În primul an au fost produse 400 de echipamente, iar în 2022 producţia a ajuns la aproximativ 5500 de unităţi, dintre care 1860 de scarificatoare, atât utilaje pasive pentru prelucrarea solului: scarificatoare, cultivatoare şi grape cu discuri, cât şi pluguri, utilaje pentru cosit şi echipamente pentru gestionarea fânului.

Activitățile desfășurate actualmente în fabrică variază de la proiectarea utilajelor, tăierea cu laser și îndoirea tablei, sudare, prelucrări mecanice, vopsire și asamblare, până la testarea și controlul calității, comercializare și servicii post-vânzare. Este o societate puternic integrată în ceea ce privește producția, cu un nivel ridicat de automatizare prin utilizarea de roboți de sudură și echipamente de manipulare și de mașini de înaltă tehnologie. „Avem toate motivele să ne mândrim cu această importantă unitate de producție” – a afirmat Andrea Maschio, președintele Maschio Holding – „care a atins cele mai înalte standarde de calitate a producției, fiind în măsură să construiască utilaje de mari dimensiuni pentru cele mai avansate ferme, cu lățimi de lucru de până la 12 metri. Inovarea și modernizarea instalațiilor sunt necesare pentru a fi prezenți pe piață cu facilități de ultimă generație, care să răspundă nevoilor clienților noștri din întreaga lume”.

 

O ETAPĂ IMPORTANTĂ

„Avem în continuare planuri ambițioase de dezvoltare pentru această fabrică, inclusiv noi linii de produse, pentru că a crește împreună, a crea oportunități de angajare, a îmbunătăți constant produsul sunt obiectivele noastre dintotdeauna și care își găsesc astăzi o confirmare importantă în dimensiunea pe care societatea noastră a atins-o”, a afirmat Luigi De Puppi, administratorul delegat al Maschio Gaspardo.

Grupul Maschio Gaspardo a ajuns la o cifră totală de afaceri de 475 milioane de euro, iar „la acest succes a contribuit într-o manieră importantă România şi suntem foarte fericiţi să ne aflăm astăzi aici şi le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes”, a continuat Luigi De Puppi.

Maschio Gaspardo Romania 6_b

Luigi De Puppi


Creștere, timp de livrare şi inovaţie tehnologică

„Suntem un grup solid şi compact, ce se bazează pe trei puncte fundamentale: creştere, timpul de livrare şi inovarea tehnologică. Când spunem ”creştere”, putem să vorbim de creştere internă – să vindem în ţările unde nu am vândut sau să vindem mai mult în unele ţări unde vindem mai puţin. Când vorbim de creşte externă, ne referim la achiziţii noi şi eu sper să putem să comunicăm anul acesta o mare achiziţie care va aduce mai mult prestigiu grupului nostru. Punerea utilajelor pe piaţă înseamnă că utilajele trebuie să ajungă pe piaţă în timpul cel mai scurt cu putinţă. Iar inovaţia tehnologică ne obligă să transformăm utilajele noastre de la o maşină care urma comenzile tractorului, la o maşină care a ajuns să comande ea tractorul. Acesta este unul dintre obiectivele noastre importante”, a încheiat Luigi De Puppi.

 

Primii clienţi şi dealeri, alături de cei mai vechi angajaţi

Pentru că succesul Maschio Gaspardo România se bazează pe parteneriate solide, de la eveniment nu se putea să lipsească unii dintre cei mai vechi clienţi ai companiei: Mihai Anghel (Oltyre SRL), Ioan Cuc (Patrol Service SRL), Culiţă Tărâţă jr. (TCE 3 Brazi SRL) şi Ileana Bolog (Agro Lotus SRL). Alături de aceştia au fost menţionaţi şi primii dealeri, cei mai vechi colaboratori: Agromec Ştefăneşti SA – Petrică Soare, Munax – Agata Dașcău şi Green Expert – Viorel Tăbăcaru. De asemenea, în aplauzele celor prezenţi au urcat pe scenă şi au fost premiaţi cei mai vechi angajaţi ai Maschio Gaspardo România: Emanuela Farcaş, Adelina Manea, Csaba David, Dan Achim, Aurel Popa şi Alexandru Toşer.

Maschio Gaspardo Romania 4_b

Cei mai vechi dealeri: Andrea Maschio, Green Expert – Viorel Tăbăcaru, Munax – Agata Dașcău şi Agromec Ştefăneşti SA – Petrică Soare, Mirco Maschio


20 DE ANI DE ISTORIE MASCHIO-GASPARDO ROMÂNIA

„Avem marea plăcere de a sărbători astăzi 20 de ani de istorie a Maschio Gaspardo România, care a devenit una dintre cele mai avansate unități de producție a utilajelor agricole din Europa de Est. În acest moment istoric, mulțumesc tuturor angajaților care au contribuit la acest succes important, furnizorilor și clienților, fermieri şi dealeri, instituțiilor publice și financiare care ne-au fost alături pe acest drum, în special Primăriei Chișineu-Criș, Exim Bank și Finest”, a declarat Mirco Maschio, preşedintele Maschio Gaspardo.

Maschio Gaspardo Romania 5_b

Cei mai vechi clienți: Andrea Maschio, Ileana Bolog (Agro Lotus PS), Oltyre SRL – Mihai Anghel, Culiţă Tărâţă jr. (TCE 3 Brazi), Ioan Cuc (Patrol Service) şi Mirco Maschio

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →