Kuhn, specialist în furaje - Revista Ferma
5 minute de citit

Kuhn, specialist în furaje

kuhn1111 m Kuhn, specialist în furaje

Kuhn – specialistul în producerea furajelor verzi a prezentat noi modele de cositori cu discuri frontale și purtate în spate, o nouă greblă și o nouă mașină de erbicidat purtată – Deltis 2.

 

Cositoarele frontale GMD 3125 F și GMD 3525 F. Kuhn își extinde gama de cositoare frontale cu disc cu două noi modele: GMD 3125 F (3,10 m) și GMD 3525 F (3,5 m). Acestea pot fi utilizate individual sau în combinație cu una sau două cositoare montate în spate, caz în care lățimea totală de lucru poate ajunge până la aproape 10 m. Modelele GMD 3125 F și 3525 F sunt echipate cu două tobe, care mențin fluxul de furaj bine centrat, într-o singură brazdă cu o lățime variabilă (până la 1,30 m), astfel încât se adaptează la lățimea dintre pneurile tractorului.

Sistemul hidraulic Lift Control cu presiune reglabilă permite adaptarea rapidă la condițiile din teren, menține o presiune scăzută la sol, protejează plantele de acoperire și conduce la un consumul redus de combustibil. De asemenea, menține valoarea nutritivă a furajului (fără impurități) și o uzură redusă a organelor de lucru.

Sistemul OptiDisc al barei de tăiere nu necesită lucrări de întreținere iar sistemul de siguranță ProtectDrive protejează componentele mecanice împotriva obstacolelor.

Apărătorile laterale FlexProtect sunt rezistente și flexibile, în cazul în care lovesc un obstacol.

 

Cositoarele cu disc GMD 9530 și GMD 10030. Chiar și pentru tractoarele care nu sunt de mare putere, Kuhn a creat două noi cositori purtate în spate, GMD 9530 (9,53 m) și GMD 10030 (9,93 m), care completează gama existentă GMD 8730. Cele două modele sunt pliabile vertical pentru transport și dispun de sistemul Lift Control și sistemul comun de pendul articulat la sol, ceea ce permite reglarea simplă a înălțimii optime de tăiere. De asemenea, sistemul poate deplasa spre spate și ridica în sus unitatea de cosit în cazul în care întâlnește un obstacol iar sistemul Non Stop permite revenirea în poziție de lucru a cositorii.

 

Greble GA 13131 și GA 15131. Cu patru rotoare și o lățime de lucru variabilă între 8,4 m și 12,5 m, noua greblă GA 13131 este al doilea cel mai mare utilaj din gama de greble Kuhn, după GA 15131 – care oferă o lățime de lucru variabilă între 9,5 m și 14,7 m. Ambele modele sunt compatibile cu sistemul ISOBUS, ceea ce oferă fermierilor posibilitatea de a opera utilajele cu ajutorul terminalelor ISOBUS deja prezente pe tractoarele din fermă sau prin intermediul unui terminal Kuhn VT 50 sau CCI 200. Toate funcțiile legate de pliere/desfășurare, ajustarea lățimii de lucru, înălțimea de greblare, pot fi gestionate direct din cabină prin intermediul terminalului ISOBUS. Folosirea unui joystick este de asemenea posibilă pentru a ușura operațiunile de management ale utilajului. De asemenea, fiecare manevră poate fi programată și memorată, pentru un grad ridicat de confort de operare mai ales la întoarcerile la capăt de rând. Fiecare rotor este acționat hidraulic și poate fi ridicat în mod individual sau simultan. ~n funcție de tipul de furaje manipulate, viteza de rotație a rotorului din față poate fi mărită din cabina tractorului, pentru a accelera formarea brazdei de furaje. Suspensia 3D a rotoarelor și a roților ajută la urmărirea terenului iar sistemul StabiLift, exclusiv Kuhn, blochează rotoarele în poziție de lucru și de transport.

 

Mașina de erbicidat Deltis 2. După prezentarea, la Agritechnica 2015, a mașinii tractate Lexis, Kuhn continuă să dezvolte gama de utilaje pentru protecția plantelor și lansează noul pulverizator purtat – Deltis 2. Acesta a fost dezvoltat și proiectat pentru fermele cu mai multe culturi și care doresc simplitate, fiabilitate și utilizarea în condiții de siguranță.

Deltis 2 beneficiază de un nou design al șasiului, mai robust și mai ușor, precum și de integrarea sistemului Manuset sau Diluset + start-up, cu doar două valve principale pentru o utilizare intuitivă și un număr limitat de operațiuni de manipulare (cu 30% până la 50% mai puține operațiuni de manipulare, în comparație cu multe mașini competitive din acest segment).

Rampa poate fi din oțel (MTS2) sau aluminiu (MTA2, MTA3, MEA3), cu o lățime de 15 până la 24 m. Sistemul de echilibrare tip paralelogram Optilift asigură o stabilitate perfectă.

Pentru manipularea în condiții de siguranța sporită a produselor de protecție a plantelor, Deltis 2 integrează un nou rezervor de amestecare patentat – OptiFiller. Realizat dintr-un material felxibil și rezistent, această inovație exclusivă Kuhn are un volum de 42 de litri atunci când este desfăcut și poate fi pliat atunci când mașina nu lucrează. De asemenea, rezervorul amestecător are o deschidere mare.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.14(175) 15 – 31 august 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →