2 minute de citit

JUDEŢUL TIMIŞ SUB COD ROŞU! Peste 25.000 de hectare de culturi afectate

Pagubele estimate de Agra Asigurări se ridică la 15 milioane de lei

“În urma alertelor de cod roşu înregistrate la nivel naţional în ultimele zile, judeţul Timiş a fost din nou afectat de fenomenele meteorologice extreme: grindină, precipitaţii abundente şi furtună, producând pagube majore în sectorul agricol, pe o suprafaţă de peste 25.000 de hectare”, anunţă Agra Asigurări, liderul naţional în domeniul asigurărilor agricole, într-o postare pe o reţea de socializare.

Câmpuri cultivate cu floarea-soarelui, cu grâu şi rapiţă au fost serios afectate, înseosebi în urma căderii de grindină, dar au suferit daune semnificative şi alte culturi, precum plantaţiile viti-pomicole, cât şi foliile de acoperire şi instalaţiile ale serelor şi solariilor.

cod rosu grindina timis 001 JUDEŢUL TIMIŞ SUB COD ROŞU! Peste 25.000 de hectare de culturi afectate

Pagube de 15 milioane de lei aduse agricultorilor

„Echipele noastre de evaluatori au fost mobilizate de urgenţă şi se află deja pe teren, acordând asistenţă şi sprijin fermierilor. Estimările preliminare indică faptul că pagubele înregistrate la nivel regional pe teren arabil se ridică la suma de 15 milioane de lei. Ne angajăm să acordăm asistenţă promptă şi eficientă. Soluţionarea rapidă a cererilor de despăgubire reprezintă acum o prioritate de maximă importanţă pentru echipa Agra Asigurări”, a susţinut Horia-Adrian Lupu, director general Agra Asigurări.

cod rosu grindina timis 05 JUDEŢUL TIMIŞ SUB COD ROŞU! Peste 25.000 de hectare de culturi afectate

Căderi repetate de grindină de mari dimensiuni

Autoritatea Naţională de Meteorologie a emis la timp avertizările de cod roşu pentru judeţul Timiş (în 13.07.2023) în 27 de localităţi, anunţând că se vor semnala: grindină de dimensiuni mari, vijelie puternică, cu rafale de peste 100… 120 km/h, averse torenţiale care vor acumula peste 20 l/mp.

Toate aceste fenomene meteorologice nefaste, mai cu seamă căderile repetate de grindină, au produs pagube semnificative terenurilor cultivate, îndeosebi în Denta şi Gherman, dar şi Grădinari, Lătunaşi, Jamu Mare, Gataia, Ghilad şi Livezile.

Sursa foto: Agra Asigurări

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →