JCB construieşte o fabrică de 500 de milioane de dolari în SUA! - Revista Ferma
3 minute de citit

JCB construieşte o fabrică de 500 de milioane de dolari în SUA!

Aceasta este cea mai importantă investiție din istoria companiei şi va fi a doua cea mai mare unitate de producţie după sediul mondial al producătorului din Rocester, Staffordshire (Marea Britanie).

JCB SUA 1 JCB construieşte o fabrică de 500 de milioane de dolari în SUA!
sursa: JCB

Ceremonia oficială de deschidere a şantierului pentru noua fabrică din San Antonio, Texas (SUA) a fost făcută de Alice Bamford, fiica președintelui companiei Anthony Bamford (foto). Noua fabrică va avea o suprafaţă acoperită de 67.000m², va ocupa un teren de aproape 162 ha (400 acri) și va crea 1.500 de noi locuri de muncă în primi cinci ani. Unitatea va produce începând din 2026, în principal, încărcătoare telescopice și echipamente de acces aerian, dar are capacitatea de a-şi extinde gama de produse în viitor.

Lord Bamford Alice JCB SUA JCB construieşte o fabrică de 500 de milioane de dolari în SUA!
sursa: JCB

Președintele JCB, Lord Bamford a declarat: „Producătorii de echipamente de construcții vând în fiecare an peste 300.000 de mașini în America de Nord, ceea ce o face cea mai mare piață unică din lume. JCB și-a crescut constant cota pe această piață importantă în ultimii ani și este acum timpul de a investi în extinderea capacităţii noastră de producție din America de Nord, unde avem deja o fabrică. JCB a parcurs într-adevăr un drum considerabil de când am vândut prima noastră mașină aici în urmă cu 60 de ani și îmi face o mare plăcere să văd cum a crescut afacerea noastră în America de Nord. Astăzi este într-adevăr o zi de hotar în istoria companiei noastre de familie.”

Richard Fox-Marrs, Președinte și CEO al JCB America de Nord, a declarat: „Texas este o alegere evidentă pentru noua noastră unitate de producție din America de Nord, nu în ultimul rând pentru că statul este cel mai mare consumator de echipamente de construcții din SUA. San Antonio este, de asemenea, alegerea logică ca locaţie pentru noua noastră fabrică din cauza poziţiei sale centrale, a proximității de lanțul de aprovizionare și a forței de muncă locale numeroase Suntem cu adevărat încântați de noua fabrică JCB din San Antonio și de viitorul afacerii noastre din America de Nord.

JCB a vândut prima sa mașină în America de Nord în 1964 și a deschis prima unitate de producție „nord americană” în 2001 în Savannah, Georgia (SUA), care are acum 1.000 de angajați. Noua unitate din Texas va produce mașini pentru clienții din America de Nord.

La nivel global, Grupul JCB are 19.000 de angajați și își va marca cea de-a 80-a aniversare în 2025.

JCB San Antonio SUA JCB construieşte o fabrică de 500 de milioane de dolari în SUA!
sursa: JCB

Motorul JCB pe hidrogen este utilizat deja pe încărcătoare cu braț telescopic și pe buldoexcavatoare.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →