Încă o lovitură pentru legumicultori: DIMINEAŢĂ CU MINUS ÎN SOLARII! - Revista Ferma
3 minute de citit

Încă o lovitură pentru legumicultori: DIMINEAŢĂ CU MINUS ÎN SOLARII!

Producătorii solicită termen prelungit pentru programul TOMATA

Este perioadă optimă pentru plantat în spaţiile protejate iar producătorii au consultat aplicaţiile meteo care anunţau temperaturi între 2 şi 4 grade cu plus!
„Din semnalele pe care le am de la colegi se pare că au fost afectate culturile de tomate în solar, plantate de curînd. Un aspect important care trebuie este faptul că aceste temperaturi negative au fost măsurate în solar. SOLICITĂM DIN NOU AUTORITĂŢILOR SĂ PRELUNGEASCĂ TERMENUL pentru comercializare din programul CEL PUŢIN PÂNĂ LA 30 iunie! Comitele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să evalueze pagubele înregistrate de legumicultori!”, ne-a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.
Unui legumicultor din Olt îngheţul din această dimineaţă i-a distrus complet 4.000 de fire de răsaduri de tomate!
Nici la Vădăstriţa, în Olt, lucrurile nu stau mai bine. Temperatura a coborât sub -3 grade Celsius!

ANM confirmă faptul că la staţia meteo Slatina, cea mai apropiată de localitatea Pleşoiu, în această dimineaţă temperatura minimă a fost de -2,3 grade!

Conform specialiştilor, ne aflăm în perioada calendaristică propice pentru plantarea răsadurilor în sere şi solarii neîncălzite, când orice legumicultor ar trebui să îşi desfăşoare activitatea fără grija îngheţului. Din păcate, vremea a mai dat o lovitură producătorilor iar pagubele sunt semnificative!

rasaduri inghetate_b

––––

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →