IMPORTANT! Noi MODELE pentru DECLARAŢIA şi ADEVERINŢA cu care puteţi ieşi din casă/fermă! - Revista Ferma
2 minute de citit

IMPORTANT! Noi MODELE pentru DECLARAŢIA şi ADEVERINŢA cu care puteţi ieşi din casă/fermă!

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului.
• Declaraţie pe proprie răspundere
• Adeverinţă angajator

PENTRU FERMIERI: 

  • LA PUNCTUL 6 aveţi rubrica „realizarea de activități agricole” – aici puteţi completa locul în care mergeţi şi ce activitate veţi desfăşura acolo.
  • LA PUNCTUL 9 aveţi rubrica „comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)” – creată special pentru a vă putea deplasa la pieţele care mai sunt deschise sau la abonaţi pentru livrarea produselor dumneavoastră!
  • În cazul în care NU SUNTEŢI PFA sau II, vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră CERTIFICATUL DE PRODUCĂTOR, pentru a evita neplăceri sau chiar amenzi!

De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

IMPORTANT! Declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie.


„Precizăm faptul că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale.

În privinţa prezentării declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator).

Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →