Import record de rapiţă în UE - Revista Ferma
1 minut de citit

Import record de rapiţă în UE

Principalul motiv este cererea crescută de ulei şi de şrot de rapiţă. În sezonul trecut, Ucraina, principalul furnizor, a vândut doar 2,2 mil. tone de rapiţă către UE şi a devenit semnificativ mai puţin important din cauza unei recolte mici.

rapita profitabila_b

Deşi producţia UE de rapiţă în 2020 a fost ceva mai mare decât în 2019, oferta totală la comercializare a fost de cca. 17,6 mil. de tone. În acelaşi timp, volumul de rapiţă prelucrat de UE în 2020/2021 a crescut cu 6,4%, până la 23,1 mil. de tone. În condiţiile unui an favorabil, această cerere în continuă creştere ar putea fi satisfăcută doar din producţia internă a UE.

Acest decalaj a fost parţial închis de livrările din Canada, care au crescut cu 13%, până la 2,1 mil. tone, şi de Australia, care a livrat 1,8 mil. de tone de rapiţă, începând din februarie 2021.

 

un articol de

GHEORGHE GHIŞE

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →