3 minute de citit

Igienizarea de toamnă în livezi

Mai întâi, bolile reduc productivitatea și, ca urmare, fermierul nu obține rezultatele așteptate. De aceea, vă recomandăm o metodă pe cât de simplă, pe atât de necesară, ca să țineți bolile la distanță: tratamentele din toamnă, în special cele pe bază de cupru, cum este Flowbrix.

 

Toamna – un moment important pentru pomicultori

 

Tratamentul de toamnă se realizează după recoltare și după căderea frunzelor. Înainte de tratament se realizează o „curățenie generală”, prin strângerea frunzelor și a crengilor căzute și eliminarea acestora din livadă, ca să nu devină adăposturi pentru dăunători. Scopul tratamentului este combaterea ciupercilor și a bacteriilor ce iernează pe scoarța copacilor. Această măsură va contribui la sănătatea livezii și la obținerea unei recolte cât mai bune în următorul sezon.

 

Ce boli combate Flowbrix

Pentru efecte cât mai bune contra bolilor produse de ciuperci dăunătoare, vă recomandăm fungicidul Flowbrix, pe bază de oxiclorură de cupru (380 g/l), ce prezintă o cantitate ridicată de cupru metalic. Substanța activă are un efect puternic antisporulant, împiedicând dezvoltarea fungilor. De asemenea, Flowbrix ajută la cicatrizarea organelor vătămate mecanic sau prin stres climatic; vindecate rapid, aceste răni nu mai reprezintă o poartă pentru instalarea bolilor. În plus, produsul contribuie la o bună maturare a lemnului.

Flowbrix este un fungicid cu efect puternic de prevenire și vindecare a bolilor provocate de ciuperci și bacterii. Prezintă acțiune de contact și o aplicare sigură. Mai mult decât atât, este și avantajos pentru fermier, deoarece este ușor de utilizat și nu necesită neutralizare. Produsul este, de asemenea, foarte miscibil, soluția rezultată fiind omogenă. Doza recomandată este de 3,75 l/ha.

 

Spectrul de combatere cuprinde numeroase boli, dintre cele mai păguboase fiind:

• Ciuruirea micotică (Stigmina carpophila) la cais, piersic, cireș, vișin, prun;

Foto 2 Ciuruirea micotică la cais_b

Foto: Ciuruirea micotică la cais

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Rapănul smărului (Venturia inequalis);

Foto 4 Rapănul mărului_b

Foto: Rapănul mărului

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Focul bacterian (Erwinia amylovora) la măr;

Foto 1 Erwinia amylovora_b

Foto: Focul bacterian la măr

Sursa foto: Adobe Stock

 

• Bășicarea frunzelor (Taphrina deformans) la piersic.

Foto 3 Bășicarea frunzelor la piersic_b

Foto: Bășicarea frunzelor la piersic

Sursa foto: Adobe Stock

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →