Ardei kapia valoroşi
“Aşadar, cei mai mulţi legumicultori pregătesc în această perioadă tăvile şi substratul pentru semănat şi îşi aleg, totodată, seminţele pentru înfiinţarea noilor culturi. Pentru cei care încă nu s-au hotărât asupra hibrizilor pe care îi vor cultiva, avem câteva sugestii. Începem cu Kaptur F1, hibridul de ardei potrivit pentru cei care preferă kapia. Acesta este un produs timpuriu, cu toleranţă excelentă la stres termic, creştere nedeterminată şi plante viguroase, cu foliaj bine dezvoltat. Hibridul fructe de dimensiuni mari, peste 130 de grame, în principal în trei lobi, cu lungime de 18-20 cm şi 6-7 cm grosime. O noutate este Rubicon F1 este un hibrid de ardei kapia ce formeaza fructe uniforme, aplatizate si ajung la o greutate de 160-210 g”, ne-a declarat dr. ing. Marius Petrache, directorul general Marcoser.
Varietăţi de tomate pentru primul ciclu de producţie
Este foarte importantă alegerea hibridului potrivit sezonului de cultură, astfel încât, depinde în mare măsură obţinerea unor rezultate maxime.
Între hibrizii de tomate consacraţi şi propuşi de specialiştii Marcoser pentru a fi cultivaţi de legumiculori se poziţionează hibrizii: Devonet F1, o plantă echilibrată vegetative-generativ, remarcată prin producţii timpurii ridicate, cu port deschis, uşor de întreţinut, Melanet F1, hybrid timpuriu cu creştere semideterminată, cu fructe rotunde ce formează mucron în mod natural. Culoarea este de un roşu închis, caracterizându-se printr-o coacere uniformă şi gust foarte bun, apreciat de cumpărători.
De asemenea, Vitara F1 este un hibrid de tomate timpurii, cu creştere nedeterminată şi rezistenţă intermediară la visusul petelor de bronz (Tomato spotted wilt virus – TSWV). Leagă bine la temperaturi scăzute şi formează fructe de dimensiuni mari şi culoare roşu închis.
IMPORTANT!
Pentru cei care se pregătesc să semene, reamintim că pentru a obţine o germinare rapidă şi uniformă o soluţie oprimă ar fi produsul Sprintene, un stimulator de înrădăcinare rapidă a răsadurilor şi creşterea masei radiculare.
Marian MUŞAT