HARTA DEZASTRULUI. Secetă pedologică EXTREMĂ în aproape toate regiunile ţării! - Revista Ferma
3 minute de citit

HARTA DEZASTRULUI. Secetă pedologică EXTREMĂ în aproape toate regiunile ţării!

REZERVA DE UMIDITATE. Conform informaţiilor publicate pe site-ul ANM, la data de 24 Aprilie 2020, în cultura grâului de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se înregistrează deficite de umiditate (secetă pedologică moderată, puternică şi extremă), în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și Transilvaniei. Rezerva de apă din sol se situează în limite satisfăcătoare, izolat în nordul Maramureșului, nord-vestul Munteniei, nordul Transilvaniei și al Olteniei.
Conținutul de umiditate din sol în stratul 0-20 cm (ogor), se încadrează în limite scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă) în Dobrogea, Moldova și Crișana, pe suprafețe agricole extinse din Muntenia și Transilvania, nordul Banatului, izolat în estul Olteniei și nordul Maramureșului.
Gradul de aprovizionare cu apă a solului prezintă valori satisfăcătoare, în cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul, nord-vestul, centrul și sudul Transilvaniei, sudul, sud-vestul și vestul Munteniei, izolat în vestul Banatului.

BANAT, CRIŞANA, TRANSILVANIA, MOLDOVA, ZONELE MONTANE – Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 26 aprilie
MARAMUREŞ – Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 25 aprilie.
DOBROGEA, MUNTENIA, OLTENIA – Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

Citiţi detalii AICI: ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 20 APRILIE – 03 MAI 2020
 harta meteo seceta_b

 –––––

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →