Grupul Văcarilor din România: CONSUMAŢI LAPTE ROMÂNESC! - Revista Ferma
3 minute de citit

Grupul Văcarilor din România: CONSUMAŢI LAPTE ROMÂNESC!

Reuniţi pe facebook în „Grupul Văcarilor din România”, crescătorii de taurine ridică periodic problema opţiunilor de cumpărare ale românilor şi mai ales comportamentul de consum. Produsul românesc de pe rafturi este, de multe ori doar produs în România, laptele materie primă fiind furnizat şi de fermele autohtone, dar şi de importuri.
Poate acum, mai mult ca niciodată, înţelegem cât este de important producătorul român, pentru că asigurarea securităţii alimentare nu trebuie să fie dependentă de importuri.

Ne confruntăm cu o epidemie care are efecte sociale majore iar impactul economic nu e deloc de neglijat. Consecinţele sunt resimţite şi în zootehnie. Au apărut deja întârzieri serioase în lanţul de aprovizionare cu furaje proteice şi alte inputuri necesare pentru buna funcţionare a fermelor, laptele în şcoli nu mai este distribuit, vânzările de lapte şi produse lactate au scăzut semnificativ în ultimele două săptămâni. Vânzările directe sunt serios afectate în unele zone ale ţării, de multe ori din cauza unor decizii abuzive ale autorităţilor locale sau din exces de zel iar mulţi producători reclamă deja scăderea preţului de livrare a laptelui. Costurile cu furajarea şi nu numai se estimează că vor înregistra creşteri în următoarea perioadă.
Din fericire, mediul online s-a mobilizat rapid şi a preluat o parte din vânzările de lactate de pe piaţa fizică. Sunt fermieri care spun că nu fac faţă comenzilor, semn că mulţi cumpărători s-au orientat spre producătorul român. Dar este suficient?

Cu atât mai mult, campania fermierilor se îndreaptă acum spre toţi cei care procesează şi cumpără lapte şi produse lactate:

CONSUMAŢI LAPTE ROMÂNESC. Doar aşa susţineţi producătorul local!


Văcuţa ROMANIŢA a fost aleasă de crescătorii din Grupul Văcarilor din România să transmită vizual apelul la consumul de lapte românesc

Romanita_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →