Fermierii S-AU SĂTURAT de MESAJE POPULISTE. Autorităţi, IEŞIŢI ÎN CÂMP să vedeţi DEZASTRUL! - Revista Ferma
3 minute de citit

Fermierii S-AU SĂTURAT de MESAJE POPULISTE. Autorităţi, IEŞIŢI ÎN CÂMP să vedeţi DEZASTRUL!

Iată ce a scris APPR pe pagina oficială de socializare a organizaţiei:

Domnule Ministru/ Domnilor Secretari de Stat
Fermierii noştri s-au săturat de mesajele populiste: sunteţi importanţi, mergeţi pe câmp şi produceţi hrană etc.
Vă invităm oficial pe câmpurile noastre, atât în Bărăgan (cea mai afectată zonă de secetă) cât şi în alte zone. E situaţie de criză şi vrem să vă vedem că mergeţi pe teren să înţelegeţi tragedia şi absurditatea situaţiei prin care trecem. Fermierii noştri vor să acţionaţi!!! ACUM, când TREBUIE să fiţi lângă ei!

În zona Ţăndărei sunt fermieri care dorm în tractoare şi se chinuie să îşi facă lucrările! Avem apă, dar nu putem iriga şi va fi compromisă cultura. Ştiţi de ce? Pentru că nu li se permite celor care ne conectează la energie electrică să vină în câmp, din cauză că nu sunt lăsaţi oamenii să iasă în câmp! În Suceava aceleaşi probleme. În acelaşi timp, mistreţii se plimbă pe câmp şi ne mănâncă grâul aproape uscat şi porumbul proaspăt semănat!
Şi în tot acest timp, singura măsură care a apărut… a fost să interziceţi exportul de cereale! Vă rugăm ieşiţi din birouri şi veniţi să vedeţi realitatea cu care se confruntă fermierii noştri!!!
APPR nu a făcut niciodată demersuri populiste şi am apelat mereu la dialog argumentat, dar astăzi vom fi îngenunchiaţi dacă nu acţionaţi concret!

Mai jos încercările repetate ale APPR de a sensibiliza Ministerul Agriculturii, cu prezentarea riscurilor majore pentru agricultori, dar şi propuneri concrete pentru susţinerea fermierilor, pe care le-am semnalat în nenumărate rânduri:

STARE DE URGENŢĂ în sectorul VEGETAL. 5 MĂSURI de care DEPINDE SECURITATEA ALIMENTARĂ!

Asociaţia Producătorilor de Porumb solicită PREVEDERI clare pentru agricultorii din zonele carantinate

Sectorul AGROALIMENTAR trebuie DECLARAT SECTOR STRATEGIC de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ! 15 MĂSURI URGENTE care pot SALVA ROMÂNIA

Asociaţia Producătorilor de Porumb: E nevoie de MĂSURI URGENTE pentru SECTORUL VEGETAL!

seceta extrema in romania 2020_b

––––––––

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →