Fermierii polonezi au ridicat blocada de la frontiera cu Ucraina, după câteva luni de proteste. Condiții pentru trecerea camioanelor care transportă cereale! - Revista Ferma
2 minute de citit

Fermierii polonezi au ridicat blocada de la frontiera cu Ucraina, după câteva luni de proteste. Condiții pentru trecerea camioanelor care transportă cereale!

polonia 7 februarie anunt proteste Fermierii polonezi au ridicat blocada de la frontiera cu Ucraina, după câteva luni de proteste. Condiții pentru trecerea camioanelor care transportă cereale!

Fermierii polonezi au deblocat luni, 29 aprilie, și ultimul punct de trecere a graniței cu Ucraina, de la Rava-Ruska, unde au protestat încă din toamna anului trecut, nemulțumiți de relaxarea restricțiilor privind importurile de cereale din țara vecină aflată în război cu Rusia.

Fermierii s-au plâns de nenumărate ori că activitatea le este afectată din cauza importurilor ieftine care intrau pe piața Uniunii Europene.

Camioanele care transportă cereale și care se află în centrul neînțelegerilor dintre Polonia și Ucraina, vor fi în continuare controlate riguros de partea poloneză iar marfa transportată nu va putea rămâne pe teritoriul polonez, ci se va permite doar tranzitul, au declarat oficiali de la Kiev, citați de Reuters.

Ministerul agriculturii din Ucraina a salutat într-un comunicat acţiunea „constructivă” a Poloniei pentru ridicarea blocadei, spunând că negocierile cu Varşovia şi asociaţiile fermierilor nu au fost uşoare, dar că „principalul lucru este că avem un rezultat”.

Protestele au atras critici dure din partea factorilor de decizie ucraineni, pe măsură ce tensiunile de la graniţă au escaladat în timpul iernii. Varşovia şi Kievul s-au angajat în discuţii la diferite niveluri pentru a încerca să găsească o soluţie, Ucraina cerând Uniunii Europene să intervină.

În martie, Ucraina şi Polonia au urmărit progresele înregistrate în negocierile privind importurile agricole, dar acordul a rămas evaziv, deoarece ţările au încercat să reducă decalajul dintre poziţiile lor privind interesele economice şi de securitate.

CITEȘTE ȘI: Fermierii polonezi rămân pe poziții și spun NU importurilor de cereale din Ucraina! Nu s-a ajuns la niciun acord după întâlnirea tensionată din Polonia

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →