FERMIERI către APIA: ACHITAŢI SUBVENŢIILE PENTRU 2019! - Revista Ferma
3 minute de citit

FERMIERI către APIA: ACHITAŢI SUBVENŢIILE PENTRU 2019!

„Până la data de azi nu am primit niciuna dintre subvenţiile APIA pentru anul 2019, respectiv: schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire, culturi agricole pe terenuri arabile certificate în agricultura ecologică, ANT”, continuă agricultorul din Adamclisi, judeţul Constanţa, care lucrează aproape 950 de hectare de teren agricol.
Şi nu este singurul fermier aflat în această situaţie dificilă. Toate organizaţiile profesionale din agricultură au cerut Ministerului Agriculturii, în nenumărate rânduri, măsuri clare pentru susţinerea sectorului în această perioadă, mai ales în ceea ce priveşte asigurarea lichidităţilor.
„Având în vedere că suntem în plină campanie de primăvară – înfiinţarea culturilor de primăvară, precum şi contextul economic actual, vă rugăm să ne sprijiniţi, să faceţi toate demersurile pentru a primi în cel mai scurt timp subvenţiile aferente anului 2019”, precizează Petre Lupu, în scrisoarea trimisă Guvernului României, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (APPR, LAPAR, UNCSV, ProAgro) solicită MADR achitarea în REGIM DE URGENŢĂ de către APIA a tuturor sumelor restante faţă de beneficiari; în mod expres, plata integrală în regim de urgenţă aferentă trimestrului 4/2019 şi accelerarea plăţii pentru trimestrul 1/2020. Alianţa solicită şi asigurarea finanţării rapide a fermierilor prin rambursarea imediată a sumelor din TVA. Fermierii sunt supuşi livrărilor de produse cu taxare inversă, motiv pentru care au tot timpul TVA de rambursat de la bugetul statului. De asemenea, contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile în termen ar trebui să beneficieze de bonificaţii de 5-10%.
Mai mult, compensarea datoriilor agenţilor economici reprezentând taxe, impozite, contribuţii faţă de bugetul statului s-ar putea face cu sumele reprezentând creanţe ale agenţilor economici faţă de stat (TVA, concedii medicale, alte sume de recuperat).

plata subventiilor apia_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →