3 minute de citit

Fermier: TRIMITEŢI COMISIILE ÎN TEREN. Măcar să apucăm să înfiinţăm alte culturi!

„Aş vrea să întorc grâul şi să apuc să semăn în următoarele zile, ca să mai profit de puţina rezervă de apă din sol şi de ploile anunţate pentru germinarea noilor seminţe. Dar nu pot să fac nimic până nu se constată calamitatea. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. De ce nu se iau măsuri? E o situaţie de urgenţă!”, spune fermierul Florin Platon din Muntenii de Jos, jud. Vaslui.
Din cele 80 de hectare pe care Florin Platon a pus grâu în toamnă, mai bine de jumătate sunt COMPROMISE total iar restul suprafeţei este afectată în proporţie de 40-60%.

Mesaj pentru Ministerul Agriculturii: SIMPLIFICAŢI PROCEDURA DE CONSTATARE!

Agricultorii spun că procedurile de constatare ar putea dura mai bine de două luni, dacă se aşteaptă de la judeţ întrunirea tuturor celor care trebuie să constate paguba. De ce nu se pot înfiinţa comisii locale care să evalueze culturile complet distruse de secetă şi apoi, pe baza acestor constatări să se ia decizia de despăgubire?
Măcar aşa mai apucă fermierul să întoarcă păioasele şi să cultive altceva, la limita perioadei optime. Mai ales ca se anunţă câteva zile cu ploi în următoarea perioadă. „Dacă vine comisia şi găseşte altă cultură mă îndoiesc sincer că vor ţine cont de pozele pe care le-am făcut cu grâul pârjolit de secetă!”, spune fermierul vasluian.

Mulţi agricultori nu mai aşteaptă „minunea” ministerială şi despăgubirile anunţate şi au băgat discul în culturile de grâu. Citeşte AICI: Valentin Popa a băgat discul în grâul uscat de seceta extremă

Florin Platon grau uscat_b

 –––––

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →