FERMA TA, DECIZIA TA - Revista Ferma
3 minute de citit

FERMA TA, DECIZIA TA

Cu toate că niciodată nu a avut la dispoziție atâtea informații agricole ca în zilele noastre, observă că acestea sunt contradictorii, iar teama lui de a nu greși strategia este tot mai prezentă. Într-o discuție telefonică, Aurel mi-a transmis incertitudinile lui. I-am dat întru totul dreptate: în acest moment există un haos informațional uriaș. Peste 90% din informațiile de pe internet sunt incomplete, nesigure sau chiar false, la TV sunt multe emisiuni cu tematică agricolă, dar abia (trebuie să stai zeci de ore cu ochii ațintiți pe ecran) obții o fărâmă de informație valoroasă. Din discuție am înțeles că îngrijorarea cea mai mare a lui Aurel este legată de îngrășămintele chimice, mai exact de cumpărarea și managementul administrării acestora. Într-adevăr, situația de pe piața fertilizanților este complexă și pentru a fi înțeleasă de către fermierii români, aceasta trebuie privită în primul rând la nivel mondial, apoi european și, în final, local.

editorial editia 1-31 ianuarie 2022_b
Mi-am luat angajamentul față de Aurel că voi face ceva pentru el. Astfel, celula de criză a „Ferma Media Grup” a decis că cea mai bună modalitate de a-i sprijini pe fermierii români aflați în aceeași situație este explicarea subiectului într-un articol succint, dar cuprinzător, întins pe două pagini de revistă (vezi pag. 30 și 31). În acest demers, dezvoltarea tehnologiei actuale privind codurile QR și google translate ne sunt de un real folos. Astfel, putem utiliza paginile revistei ca un ghid care conectează cititorii la lumea agricolă internațională. În plus, filtrarea conținutului de pe internet și protejarea fermierilor de haosul informațional existent sunt realizate de cei 17 jurnaliști Ferma Media Grup care sunt membri ai Federaţiei Internaționale a Presei Agricole – IFAJ. Jurnaliștii FERMA cunosc îndeaproape piața agricolă mondială și au competența și capacitatea de a vă proteja și de a vă ghida în acest ”ocean” informațional.

Am realizat în format print cele două pagini despre criza îngrășămintelor și i le-am înmânat personal lui Aurel. După lectură, ne-a transmis că acest mod de lucru este un instrument foarte bun pentru informarea fermierilor. Am trimis articolul mai multor colaboratori, prieteni și fermieri, iar aceștia s-au arătat încântați de noul sistem. Așa că am decis să-l extindem, iar de acum, prin intermediul paginilor Ferma 4.0 din interiorul revistei, vom trata și alte subiecte de interes în această manieră.

Nu lăsa senzația de haos să îți paralizeze deciziile importante din ferma ta. Ai acum la dispoziție instrumentele necesare! Detalii, în pag. 29.

DĂNUȚ RADIȘ – Director general, Ferma Media Grup

Solicită o revistă gratuită completând formularul din link: https://www.revista-ferma.ro/exemplar-gratuit


Pentru abonamente accesați: https://www.revista-ferma.ro/abonamente

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →