Familia Stănuș valorifică laptele oilor în brânzăria proprie și vinde produsele chiar și la București - Revista Ferma
1 minut de citit

Familia Stănuș valorifică laptele oilor în brânzăria proprie și vinde produsele chiar și la București

Stanus, lapte, branzarie, Aiud
foto: revista-ferma

În timp ce numeroși crescători de animale se plâng că primesc un preț mic pentru lapte, familia Stănuș din com. Pianu de Sus, jud. Alba, a găsit soluția optimă: a amenajat o brânzărie proprie.

Ferma lor de oi și vaci se află lângă orașul Aiud, în același județ. După ce mulg oile și vacile fermierii transportă laptele în bidoane pe autostradă, până la Sebeș, iar de acolo pe șoseaua Transalpină, până la brânzăria din Pianu de Sus. 

Unitatea de procesare este înregistrată sanitar-veterinar, de DSVSA Alba.

Brânzeturile sunt preparate de Elena Stănuș, pe care am cunoscut-o la Târgul ”Poftim, din România”, organizat la București, de MADR, cu sprijinul Cooperativei Caprirom Sud Muntenia. La București, a venit, la edițiile următoare, și Ștefan Stănuș, unul dintre fiii ei. 

Ei au spus că, de regulă, vând brânzeturile la piața agroalimentară din Aiud, dar livrează, la cerere, și în orașele Alba Iulia și Sebeș.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →