Familia care deține SIDEX Galați, exploatează circa 27.000 de hectare de teren arabil în România - Revista Ferma
2 minute de citit

Familia care deține SIDEX Galați, exploatează circa 27.000 de hectare de teren arabil în România

tractor John Deere si combina New Holland la recoltat grau Familia care deține SIDEX Galați, exploatează circa 27.000 de hectare de teren arabil în România
Pe parcursul ultimilor 3 ani African Industries Group, reprezentată în România de Vectr Holdings, și-a extins operațiunile agricole până la o suprafață de 27.000 de hectare de teren arabil, devenind astfel unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața autohtonă.

Activi deja în agricultura din România încă din 2015, Vectr Holdings are o cifră de afaceri anuală de peste 200 de milioane de euro, sumă realizată prin valorificare producției de orez, cereale, plante oleaginoase și plante furajere. Însă compania s-a remarcat în ultimii ani și prin achiziția de terenuri și ferme.

La finalul anului 2022 a preluat divizia de investiții în agricultură a fondului britanic Insight Invest­ment, cuprinzând fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management din județul Călărași, a căror suprafață totală este de 13.000 de hectare.

Mai recent, prin intermediul subsidiarei Vectr Farm Brăila au fost achiziționate, în luna decembrie, fermele Padova Agricultură şi Contara.

Trebuie spus că African Industries Group este deținută de familia indiană Gupta, fiind controlată de Raj Kumar Gupta, fratele lui Sanjeev Gupta, șeful executiv al GFG Alliance, companie care deține fostul combinat siderurgic SIDEX Galați.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →