7 minute de citit

DRUM DE DELTĂ – Vezi și evadezi!

Panică, hypermarket-uri golite, școli închise, teamă, distanțare socială, stare de urgență, declarații personale, amenzi, afaceri închise, șomaj, telemuncă, stare de alertă, mască, restricții de circulație între județe, iar distanțare socială, relaxare treptată, redeschidere terase, turism repornit timid, revenire a creșterii numărului de cazuri și același apel la distanțare socială.

De peste trei luni, viața ni s-a schimbat dramatic!

Cu lucrările de sezon bătând la ușă, fermierii au fost printre primele categorii care s-au adaptat noilor condiții.

Totuși, asta nu înseamnă că ei nu au fost la fel de afectați ca și restul oamenilor de schimbarea care zguduie din temelii societatea. Iar venirea zilelor de vacanță le ridică și lor aceleași întrebări: Mai plecăm undeva? În țară sau afară? Să anulez? Să rezerv? E sigur? … Și lista continuă cu zeci de alte asemenea dileme.

Iată de ce,

Revista Ferma (FMG Ferma Media Grup) și echipa Sulina Fabuloasă și-au unit forțele și au creat peste noapte, sau mai bine zis peste stări de urgență sau de alertă, Drum De Deltă.

Un proiect de vacanță prietenos cu mediul în care vei descoperi într-un mod altfel, neconvențional, Delta Dunării: un loc unic, un tărâm la granița dintre realitate si imaginație, dintre sălbăticie si civilizație, dintre apă, cer si pământ.

Drum de Delta

Drum De Deltă este unul cu dublu sens:

Sensului Sulina – acasă îi vom spune simplu #deltalatineacasa.

Pur și simplu asta vom face! Călin, Radu, Ciprian, Janine, sufletul Sulinei Fabuloase, îți vor aduce zilnic delta la tine acasă: povești de viață, oameni deosebiți, imagini uluitoare, extraordinara floră și faună din Deltă și de la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Cei mici vor putea urmări și aventurile lui Țâști-Bâști, un cățel de care n-ai cum să nu te îndrăgostești, și multe alte surprize.

Sensului acasă-Sulina îi vom spune la fel de simplu #acasainsulinafabuloasa.

Bucură-te chiar la fața locului că ți-ai recăpătat integral lumea și libertatea răpite în ultimele luni. Delta în ritm slow motion: caiac, bicicletă, bird-watching, drumeții, viață la cort, foc de tabără, borș de pește. Fă-ți bagajele și hai acasă în Tabăra Sulina Fabuloasă!

Proiectul ”Drum De Deltă” se derulează sub sloganul ”Vezi și evadezi!” care, la rândul său, are dublu sens:

Dacă încă nu poți pleca în vacanță, vezi și evadezi virtual, bucurându-te de frumusețea unică a Deltei Dunării de la tine de acasă, din fotoliu!

Dacă poți ajunge să te bucuri la fața locului de libertatea regăsită, vezi și evadezi real în delta de poveste, savurând orice aventură pe apă, bicicletă sau cu cortul împreună cu echipa de la Sulina Fabuloasă!

Așadar, vara aceasta, ești invitat să descoperi aventura totală!

Urmărește-ne zi de zi și respiră aerul vacanței pe  https://www.revista-ferma.ro/, pe conturile Ferma Adventures de Facebook și Youtube, precum și pe pagina de Facebook Sulina Fabuloasă, Danube Delta!

 

Vizionare plăcută, evadare totală!

 

 

Echipa Sulina Fabuloasă

 

Călin

Am ajuns în deltă prima dată acum șase ani, după o călătorie de 30 de zile în caiac, plecând de la intrarea Dunării în țară, de la granița cu Serbia. Cortul, sacul de dormit, haine, tot ce aveam nevoie transportam cu mine în caiac. A fost așa de fain, și atât de puțină lume știa să facă asta, încât mi-am dat seama că asta era ceea ce trebuie să fac mai departe. Adică mi-am găsit chemarea. Nu am mai putut să mă întorc  cu totul la jungla din beton, așa că anul următor m-a găsit explorând delta, căutându-mi locul în care să mă împământenesc. M-am oprit în Sulina, și, după o lună petrecută descoperindu-i poveștile, istoria, dar mai ales sălbăticia, m-am hotărât că aici trebuie să fie, și într-adevăr, aici a fost!!!

Calin Ene_b 

Radu

Fotograf și munțoman înrăit, pasionat al sporturilor extreme, am amânat mult timp întâlnirea mea cu delta, deși știam că sălbăticia și liniștea de acolo sunt pe gustul meu. Nu am vrut doar să „bifez” o vizită și să văd lumea apelor din viteza unei bărci cu motor așa că am decis că cel mai bun mijloc de transport este caiacul și mi-am alocat o săptămână să parcurg delta de la Tulcea la Sulina. Aici l-am cunoscut pe Călin care mi-a arătat magia Sulinei, care este așa cum spune el: fabuloasă! Am rămas în Sulina petrecând cât mai mult timp în caiac, în spatele aparatului de filmat sau pedalând drumuri și plaje pustii. Acum sper să împărtășesc și altora frumusețea acestor tărâmuri așa cum o vedem noi.

Radu_b

Ciprian

De mic copil am ajuns în Sulina și nu am mai plecat. Acum, după peste 30 de ani, mă consider mai mult de-al locului.

Mi-a plăcut natura și în special să pescuiesc. Delta pentru mine este o oază de liniște și de recreere.

Sunt îndrăgostit de bărci și am rămas la caiac. Și asta în primul rând pentru că acesta, spre deosebire de o ambarcațiune cu motor, respectă natura.

Mă bucur că în Tabăra Sulina Fabuloasă pot să mă întâlnesc zilnic cu foarte mulți oameni cu bucurii și pasiuni asemănătoare cu ale mele.

Ciprian (1)_b

 Janine

Sunt din Elveția și, în 2016, am venit cu bicicleta până la Sulina și mi-a plăcut poate mai mult apa… și apa … și apa… și sălbăticia. L-am cunoscut pe Călin și Sulina Fabuloasă și acum trăiesc aici. Și facem ture cu caiacele și cu bicicletele și este foarte frumos. Veniți la noi în Tabăra Sulina Fabuloasă!

Janine_b


Țâști-Bâști

Pentru un cățel, aș putea spune că nu mai sunt așa de tânăr, dar sigur sunt la fel de simpatic. Și asta nu o spun eu, ci foarte mulți vizitatori ai Sulinei Fabuloase.

Îmi place să stau la prova și să-mi fluture urechile.

Te aștept aici și te asigur că-ți voi face călătoria cu caiacul și mai plăcută!

Tasti Basti_b

Tabăra Sulina Fabuloasă

Se găsește la Bazinul Mic, în Sulina. Pe Google Maps poate fi căutată Kayaking and biking tours.

Tabara Sulina _b

 

FMG Ferma Media Grup

Înfiinţat în urmă cu peste două decenii, odată cu lansarea unei reviste de specialitate, FMG Ferma Media Grup este primul grup media privat din domeniul agriculturii românești.

Brandurile noastre îmbină eficient vechimea unui adevărat deschizător de drumuri în piața agricolă, renumele profesionalismului dovedit în timp în ochii publicului și conținutul editorial de înaltă calitate.

Succesul grupului este dat de afinitatea foarte mare a produselor sale în rândul fermierilor, care găsesc mereu în acestea informație clară, completă și relevantă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →