Directorul general APIA, Ionuț Lupu a fost demis din funcție de ministrul Florin Barbu - Revista Ferma
2 minute de citit

Directorul general APIA, Ionuț Lupu a fost demis din funcție de ministrul Florin Barbu

APIA Ionut Lupu Directorul general APIA, Ionuț Lupu a fost demis din funcție de ministrul Florin Barbu

Ministrul agriculturii, Florin Barbu a semnat, marți 20 februarie, ordinul de demitere din funcție a șefului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu.

Ionuț Lupu nu s-a prezentat astăzi la ședința convocată de ministrul Barbu cu conducerea APIA, care viza stabilirea termenelor pentru plata subvențiilor către fermieri.

Pe surse am aflat că această convocare s-a făcut în momentul în care Ionuț Lupu se afla într-o altă întâlnire oficială, împreună cu un secretar de stat din MADR.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul agriculturii, Florin Barbu.

Referitor la plata PD-04, Ionuț Lupu declara, în 16 februarie, pentru Revista Ferma: „Pentru a putea executa plăţi avem nevoie de HG (astăzi, 16 februarie, va intra în sedinţă de Guvern) și ulterior vom face solicitarea de fonduri la MADR. Plățile APIA pentru ANT vegetal ar fi putut fi efectuate din 2 februarie 2024, însă nu a fost posibil din cauza HG urilor și implicit a lipsei fondurilor”. Citiți detalii AICI.

Ionuț Lupu A CONFIRMAT pentru Revista Ferma că a fost demis de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, din funcția de Director General APIA.

Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenţia înainte de venirea lui Ionuţ Lupu.

Informații în actualizare.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →