DEPOZITELE AGRICOLE din sudul ţării, sub ASEDIUL HOŢILOR! Peste 40 de FURTURI în ultimele 10 ZILE! - Revista Ferma
4 minute de citit

DEPOZITELE AGRICOLE din sudul ţării, sub ASEDIUL HOŢILOR! Peste 40 de FURTURI în ultimele 10 ZILE!

Iată ce a scris pe Facebook, luni seara, 13 aprilie, Mihai Razvan Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia din Cioranca, judeţul Buzău, important distribuitor şi importator de produse agricole.

Noaptea trecută a fost una albă. Un depozit ne-a fost vandalizat şi s-au furat mii de litri de produse. Urmăriri pe câmp, echipaje de Poliţie ajunse din mai multe localități, dar hoţii sunt organizați în adevărate unități pentru că:
– fură cantități mari. Asta înseamnă multe maşini, de capacitate mare de transport. Maşini performante care pot merge cu mare viteză pe teren accidentat.
– distrug rapid garduri de metal şi depozite cu pereți de metal. Au după ei un adevărat atelier şi distrug rapid sistemele de protecție
– cară repede cantități mari în afara zonei, ceea ce înseamnă ca sunt destul de mulți în aceste echipe.
– sunt costumați inclusiv cu haine termoizolatoare, pentru a nu fi detectaţi de tehnica modernă de supraveghere.
– urmăresc cu atenție locațiile pe perioade lungi, fără a fi vizibili.

Domnule Vela şi dragi angajați din Ministerul Afacerilor Interne, suplimentați echipajele de patrulare, în special in zona rurală. Pentru că în ultimele 10 zile au fost peste 40 de astfel de atacuri la depozitele fermierilor sau ale distribuitorilor din agricultură, în Buzău, Galați, Brăila, Ialomita şi Prahova. Măriți bugetele de combustibil pentru echipajele de Poliţie din mediul rural şi suplimentați cu angajați ai Jandarmeriei.

Nu e posibil ca într-o perioadă cu restrictii majore de circulație, să existe un asemenea val de tâlhării. E o adevarată explozie. Echipe cu mulți oameni, maşini de mare capacitate şi ei trec fără probleme inclusiv pe drumuri europene unde ar trebui să existe filtre. Infractorii profită în aceste zile de izolarea impusă în societate. Însă zonele agricole şi rurale nu primesc sprijin de la MAI. Și avem nevoie. Luați măsuri domnilor, pentru că ştiți situația.

Verificați şi stocurile de produse din zonele respective pentru a-i depista pe cei care folosesc în producție sau care comercializează produse furate. Pentru că deja e o rețea bine structurată.

Până să ne spuneţi ce nu avem, avem toate sistemele de protecție. Dar acesta e un asediu.

Produse furate şi numere de lot:
DINIRO Lot : VTA8L019SP
DUAL GOLD 960 EC Lot CHE0A20012
ELATUS ERA loturi :SBM0B02016 şi SBM0B02017
PALLAS 75 WG Lot F490K2J005

PS: Culmea e că azi a fost o “paradă” a maşinilor de Poliţie în Buzău, comunicată ca fiind o razie realizată cu sprijinul unităților din alte 4 județe! Și care au fost rezultatele?

accesul-interzis_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →