De DOI ANI căutăm un loc pe raft la supermarket... Oare CE SE AŞTEAPTĂ de la noi, FERMIERII ROMÂNI? - Revista Ferma
4 minute de citit

De DOI ANI căutăm un loc pe raft la supermarket… Oare CE SE AŞTEAPTĂ de la noi, FERMIERII ROMÂNI?

Are un efectiv de 300 de vaci, dintre care 150 în lactaţie, numai Bălţată Românească despre care spune că este “cea mai bună rasă din lume”. Producţia de lapte ajunge şi la 7.000-8.000 de litri la două zile şi este preluată în mare parte de fabrica Simultan de la Orţişoara, dar livrează şi la făbricuţa cooperativei TimLactAgro de la Bucovăţ, fermierul fiind membru încă de la înfiinţare. Aici sunt produse adevărate delicatese din lapte, produse sub brandul Floare dinBanat.

În perioada aceasta, situaţia este şi mai grea întrucât toate livrările de produse lactate distribuite prin HoReCa au fost sistate, iar produsele rămân în stoc. Fermierul a lansat ieri, 23 martie, anunţ că face livrări la domiciliu înTimişoara şi împrejurimi. “Am decis să vindem şi aşa, dată fiind situaţia. Riscăm, pentru noi, pentru familia noastră, dar şi pentru ceilalţi români. Aşa credem că ar trebui să fim acum, uniţi, români pentru români. Nu avem o comandă minimă scumpă, între 50 şi 100 de lei şi ducem acasă, în special la persoanele vulnerabile, bătrâni”, ne-a spus fermierul bănăţean.

Comenzile se fac la numarul de telefon 0725 575 336

90949970_1223175451407108_2_b

În plus, acesta spune că nu este deloc normal ca supermarketurile să scumpească produsele în această perioadă. Dacă eu, producător nu pun un cent în plus la lapte, tu de ce îl scumpeşti la raft, comerciantule? Ce te costă mai mult decât până acum? Oricum e greu pentru oameni, că rămân fără locuri de muncă, sunt bolnavi, speriaţi, hai să le dăm în cap şi cu scumpirile. De ce ai vrea să te îmbogăţeşti în criza asta?” se întreabă revoltat Ilie Chifan.

 floare-din-banat_b

În plină pandemie de Coronavirus, fermierul s-a izolat la fermă cu toţi muncitorii, le asigură toate cele necesare şi are grijă să nu intre nimeni din afara fermei. “Toţi cei 12 lucrători au rămas în fermă. Am grijă să nu le lipsească nimic şi sper să trecem cu bine peste nebunia asta”, spune acesta.

Noi, Revista FERMA, am creat o punte între producătorii locali şi consumatori, lansând Campania CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE. Avem o LISTĂ a PRODUCĂTORILOR pe JUDEŢE în permanentă actualizare. Vă invităm să participaţi la campanie, consumatori şi producători deopotrivă. Acum, mai mult ca niciodată, e nevoie să rămânem uniţi, în interesul nostru. Cumpărând de la producătorii locali îi ajutăm să continue să producă, iar noi ne ajutăm mâncând sănătos şi rămânând în siguranţă.

CE TREBUIE SĂ FACEŢI DACĂ VREŢI SĂ PARTICIPAŢI LA CAMPANIE?

1. Intraţi în grupul nostru la postarea campaniei. O găsiţi aici: CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE
2. Scrieţi într-un comentariu ce produse aveţi, datele de contact, linkuri către site (dacă aveţi), pagină de facebook sau magazin online şi o poză cu ceea ce aveţi de vânzare. La fel şi pentru ce produse căutaţi!
3. IMPORTANT! Nu folosim în postarea de pe facebook cuvintele „vând” şi „preţ”, ci „produc” şi „detalii”.

ATENŢIE! Dacă nu aveţi facebook, vă promovăm noi produsele în cadrul campaniei. Trimiteţi o fotografie, date de contact (inclusiv numele şi prenumele, denumirea fermei, a brandului – dacă aveţi, telefon, localitate, judeţ), şi o listă cu ceea ce produceţi la adresa de email: redactia@revista-ferma.ro

floare-din-banat2_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →