5 minute de citit

De ce să nu ratezi SOMMET DE L’ELEVAGE 2023!

De ce sa nu ratezi SOMMET DE LELEVAGE 2023 3 De ce să nu ratezi SOMMET DE L’ELEVAGE 2023!

Peste 2000 de animale de elită vor fi expuse la întâlnirea internaţională a crescătorilor de animale de la Clermont – Ferrand, în Franța. Care sunt evenimentele cu cea mai mare priză la publicul de specialitate?

SOMMET DE L’ÉLEVAGE este recunoscut innternaţional pentru valoarea genetică a animalelor expuse: cele mai multe sunt bovine, cu peste 1300 capete din 22 de rase de carne şi de lapte, apoi 400 de ovine (26 de rase) şi 300 de cai (16 rase).

SERVICII DE LA A LA Z

Dar, alături de animale, în expoziţie sunt reprezentate toate sectoarele implicate în această industrie a creşterii animalelor: nutriție animală, genetică, sănătate și igiena animalelor, echipamente pentru muls și produse lactate, servicii și echipamente pentru animale, clădiri agricole, energii regenerabile, mașini agricole şi multe altele. Toate acestea sunt cuprinse într-un spațiu expozițional de peste 20 hectare, din care 90.000 mp spațiu net expoziţional (standuri), cu peste 1.500 de expozanți, din care 300 de expozanți din 31 de țări.

INTERES CRESCUT DIN PARTEA VIZITATORILOR PROFESIONIȘTI

Diversitatea culturală, dublată de interesul profesional al vizitatorilor SOMMET DE L’ÉLEVAGE, este relevantă: la ediţia de anul trecut a expoziţiei au fost 105.000 de vizitatori profesioniști, din care 5.000 de vizitatori internaționali din 85 de țări.

De ce sa nu ratezi SOMMET DE LELEVAGE 2023 1 De ce să nu ratezi SOMMET DE L’ELEVAGE 2023!

SEARA INTERNAŢIONALĂ A ZOOTEHNIEI

Organizatorii SOMMET au pregătit pentru vizitatorii internaţionali un program special. Astfel, miercuri 4 octombrie, în arena sălii Zenith va avea loc prezentarea raselor franceze de bovine, ovine, caprine și cabaline, urmată de un cocktail.

Tot în cadrul halei centrale Zénith d’Auvergne, pentru vizitatorii şi delegaţiile oficiale din afara Franţei, a fost oganizat “Clubul de Afaceri Internațional” şi sunt disponibile numeroase servicii (tururi ghidate ale târgului, întâlniri B2B cu expozanți sau alţi vizitatori internaţionali, traducători, săli de ședințe, etc.).

CONCURS DE INOVARE TEHNICĂ „THE SOMMETS D’OR”

Peste 100 de conferințe pe probleme cheie și de actualitate legate de agricultură, inclusiv transferul de energie şi sustenabilitatea în producția de animale, se vor desfăşura pe parcursul Sommet de l’Élevage. De remarcat sunt două dintre conferințele internaționale:

  • “Către practici mai bune de creștere a animalelor: înțelegerea conceptului evolutiv al bunăstării animalelor” (INRAE, marți 3 octombrie, orele 14.00-15.00, International Business Club);
  • “Care sunt prioritățile și perspectivele cheie pentru creșterea animalelor în Asia Centrală?”

(France Group & The Dairy News, joi 5 octombrie, orele 14.00-16.00, International Business Club).

De ce sa nu ratezi SOMMET DE LELEVAGE 2023 2 De ce să nu ratezi SOMMET DE L’ELEVAGE 2023!

CONCURSURI CU DOUĂ DINTRE CELE MAI ÎNDRĂGITE RASE

Două dintre cele mai aşteptate evenimente care se vor desfăşura cu prilejul celei de-a 32-a ediţii a SOMMET DE L’ÉLEVAGE sunt concursurile naționale ale raselor Limousine și Brown Swiss.

  1. Concursul Naţional anual al Limousine va reuni cele mai valoroase şi frumoase 400 de animale din această rasă originală, expresie a creativităţii specialiştilor şi crescătorilor francezi. Concursul Naţional urmează concursurilor regionale, iar animalele expuse provin din aproape 140 de ferme de top de pe tot cuprinsul Franţei.
  2. Participând la SOMMET DE L’ÉLEVAGE veţi avea ocazia să vedeţi şi cele peste 150 de exemplare din rasa Brown Swiss participante la Concursul Naţional al rasei. Anul acesta se doreşte întărirea colaborării dintre crescătorii francezi şi partenerii străini. Pentru vizitatorii străini se va organiza un „Tur național Brown Swiss”, în colaborare cu Organismul de Selecție al Serviciului de Genetică Brown Swiss (BGS).

Licitaţii cu vânzare pentru animale din diferite rase de bovine de carne, dar şi juninci din rasa Brună vor avea loc pe parcursul SOMMET DE L’ÉLEVAGE 2023.

Programul şi activităţile Sommet de l’Élevage sunt acum disponibile şi în format digital prin noua aplicație MySommet. Descărcând aplicaţia MySommet, găsești harta expoziţiei şi lista expozanţilor. Totodată se poate organiza agenda/programul întâlnirilor, se pot accesa ultimele ştiri, etc. De asemenea, programul complet al SOMMET 2023 este disponibil pe www.sommet-elevage.fr și în aplicaţia MySommet.

Descarcă aplicaţia MySommet pentru iOS sau Android.

Vizitatorii din afara Franţei beneficiază de intrare gratuită la expoziție, tururi ghidate ale expoziției, vizite în ferme, în unităţi de procesare şi în staţiuni de cercetare pentru creşterea animalelor. Diversitatea programului în cazul vizitelor în fermele franceze este remarcabilă: exploatații de vaci (rasele Limousin, Aubrac, Blonde d’Aquitaine Bazadais, Holstein, Montbéliarde şi Abondance), ferme de oi (rasele Ile de France & Texel, Blanche du Massif Central, Charollais şi Romane) și vizită la ferma de cai din rasa Saddle.

Imprimă ecusonul de intrare gratuit și înregistrează-te pentru vizitele în fermele franceze incluse în programul SOMMET DE L’ÉLEVAGE 2023 . Accesează pagina direct de pe telefon!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →