DANIEL LUPU din Buzău nu mai are unde să-şi vândă brânza. Ca el sunt zeci de mii de producători. CE FAC AUTORITĂŢILE?! - Revista Ferma
4 minute de citit

DANIEL LUPU din Buzău nu mai are unde să-şi vândă brânza. Ca el sunt zeci de mii de producători. CE FAC AUTORITĂŢILE?!

Fermierul Daniel Lupu din Buzău ne-a contactat disperat că nu mai are unde să-şi vândă brânza. Ca el sunt deja zeci de mii de producători.
Pieţele comunale au fost închise iar vânzarea directă către clienţii din comunitate nu este suficientă în condiţiile în care am pe stoc 300 de kilograme de brânză de vacă, ne spune crescătorul din Pietroasele, judeţul Buzău.
Daniel Lupu are o fermă cu 45 de vaci Bălţată Românească, din care 28 la muls. Produce urdă şi telemea, dar vinde şi lapte crud.

Daniel Lupu 2_b

DACĂ SUNTEŢI DIN BUZĂU şi vreţi BRÂNZĂ bună şi obţinută în cele mai bune condiţii de igienă, îl puteţi contacta pe DANIEL LUPU la tel. 0724877182

Daniel Lupu 4_b

ROMÂNII SE UNESC LA GREU! DAR POLITICIENII, GUVERNANŢII, CE FAC?!

Noroc cu internetul şi cu facebook, pentru că doar aşa producătorii mai reuşesc să-şi promoveze legumele, lactatele şi produsele din carne. Au apărut rapid grupuri de consumatori din diferite zone ale ţării care caută producători locali. Oameni inimoşi se mobilizează, distribuie postările producătorilor şi doar aşa aceştia mai reuşesc să vândă câte ceva.
E tardiv să discutăm acum de ce nu s-au asociat, de ce nu avem mai multe cooperative. TREBUIE ACŢIONAT RAPID, nu mai e timp de întrebări la care oricum nu răspunde nimeni în această perioadă. Desigur, aceasta este o lecţie dură şi sper ca fiecare dintre noi, producători şi consumatori, să înveţe că SINGURI NU REZOLVĂM NIMIC! UNIŢI, AVEM O ŞANSĂ!
Şi noi, Revista FERMA derulăm o campanie de promovare a producătorilor locali. Găsiţi AICI toate datele şi cum vă puteţi înscrie în campanie.
EI sunt ADEVĂRAŢII PRODUCĂTORI, CĂUTAŢI-I! LISTĂ în curs de ACTUALIZARE!
CAMPANIE FERMA. Cumpăraţi PRODUSE LOCALE. Susţineţi PRODUCĂTORUL ROMÂN!
Din ograda voastră, în bucătăria noastră. RESPECT vouă, PRODUCĂTORI LOCALI!

Mesaj către autorităţi: AŢI STABILIT CUM VEŢI FACE COLECTAREA PRODUSELOR DE LA FERMIERI? CE MAI AŞTEPTAŢI?

Deşi este un demers lăudabil şi binevenit, NU ESTE NORMAL ca presa şi societatea civilă să intervină şi să acopere golurile lăsate de lipsa unui mecanism eficient al statului de promovare şi asigurare a desfacerii produselor agricole obţinute de fermierii români. Şi îmi argumentez afirmaţia prin faptul că nici până la această oră ţara noastră nu are un plan de intervenţie pentru producători, nu a fost creat un sistem de colectare a produselor agroalimentare din ferme în vederea distribuirii lor către comercianţi şi încă nu există răspunsuri pentru întrebări şi probleme concrete ridicate de agricultori cu privire la buna funcţionare a fermelor în această perioadă. De câte ori mai trebuie să repetăm că HRANA şi CEI CARE O PRODUC sunt obiective principale în asigurarea SECURITĂŢII ALIMENTARE?

Daniel Lupu 3_b

Daniel Lupu 5_b

Daniel Lupu 1_b

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →