3 minute de citit

Cum a fost la AGROMALIM 2021? O ediţie specială, care a dat primele semne de normalitate

Astfel, am putut asista, fără prea multe restricţii, la o ediţie cu totul specială a târgului de la Arad. Până şi premierul Câţu şi-a făcut timp pentru a onora cu prezenţa în una din zile. E adevărat că misiunea sa a fost una mai degrabă motivată politic decât o nesperată, dar totuşi aşteptată angajare într-un dialog sincer cu fermierii. După această baie de mulţime, prea puţine întrebări şi-au găsit răspunsul. Dar e ceva obişnuit la politicienii noştri.

Catu la Agromalim 2_b

Dincolo de asta, expoziţia în sine a fost un succes. Au existat şi absenţe notabile, însă trebuie să aplaudăm curajul organizatorilor şi al celor prezenţi, care au încercat, şi în mare au şi reuşit, să aducă acea rază de speranţă de care aveam nevoie pentru a face uitată, măcar şi pentru câteva zile, toată această perioadă în care a trebuit să stăm departe unii de alţii.

 

Interes comun pentru organizarea târgului

agromalim 2021 1_b

Şi dacă tot am pomenit de organizatori, meritul principal îl are Cimi Enache, cel care şi-a asumat până la urmă întreaga responsabilitate, având desigur susţinerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad. „Atât fermierii, cât şi firmele şi-au dorit să organizăm acest târg. S-ar putea spune că a existat un interes comun. Au fost câteva firme care au renunţat, nu foarte multe, în special cele cu acţionariat străin, dar şi unele companii care au venit în premieră anul acesta la Agromalim. Pe zona de spaţii exterioare, cam 95% din suprafaţa celor 30.000 de metri pătraţi a fost ocupată, iar la interior am reuşit, în urma parteneriatului pe care l-am încheiat cu Consiliul Judeţean Arad, să amenajăm un pavilion cu producători din domeniul agroalimentar, mici meşteşugari şi manufacturieri, în timp ce al doilea pavilion a fost ocupat de furnizorii de inputuri pentru agricultură”, ne-a declarat Cimi Enache.

Partea bună este că, spre deosebire de ultimele două ediţii prepandemice, acum am putut vedea şi animale în expoziţie.

 

Număr impresionant de vizitatori

agromalim 2021 3_b

 Surprinzător, sau poate nu, dată fiind perioada foarte lungă de repaus privind activităţile de acest fel, numărul vizitatorilor a fost impresionant. Am întâlnit fermieri din Maramureş până în Ţara Haţegului şi chiar dincolo de Carpaţi. Au venit să socializeze, să afle noutăţile care au apărut în ultimul an şi jumătate sau poate doar ca să inspire un aer de normalitate.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →