Crăciunul la fermă. Cum să-ți planifici treburile din timp? Câteva sfaturi de la fermieri! - Revista Ferma
3 minute de citit

Crăciunul la fermă. Cum să-ți planifici treburile din timp? Câteva sfaturi de la fermieri!

Craciunul la ferma Crăciunul la fermă. Cum să-ți planifici treburile din timp? Câteva sfaturi de la fermieri!
Credit foto @iStock.com/esvetleishaya

Crăciunul la fermă. Chiar dacă este Sărbătoare, animalele din fermă trebuie îngrijite corespunzător. Cum poate obține un fermier timp prețios pe care să-l petreacă în familie, de Crăciun?

Am stat de vorbă cu câțiva fermieri și i-am întrebat cum își planifică lucrările în fermă, ca să aibă mai mult timp liber în ziua de Crăciun?

Doar pentru că în agricultură este de lucru în permanență, nu înseamnă că trebuie să petreci ziua de Crăciun în fermă, mai degrabă decât cu familia.

Pentru a obține acest timp de calitate, există o serie de măsuri pe care fermierul le poate lua!
În zilele premergătoare Crăciunului, în ferma de vaci pot fi finalizate unele lucrări, astfel încât să rămână doar cele esențiale, cum ar fi hrănirea și mulsul.

Tratamentele, alte intervenții veterinare (cu excepția urgențelor), eliminarea dejecțiilor, curățenia în adăpost și alte lucrări pot fi făcute în zilele dinaintea Sărbătorilor.

De asemenea trebuie să vă asigurați că aveți cantitatea adecvată de consumabile, medicamente, concentrate și altele necesare în fermă.

Inspecția tehnică a utilajelor este necesară, pentru a vă asigura că sunt în stare bună de funcționare. Orice defecțiune ar putea fi destul de costisitoare în această perioadă a anului.

Vacile trebuie furajate, dar nimic nu vă împiedică să preparați amestecul cu o zi înainte și să vă asigurați că aveți la îndemână toate componentele necesare rației.

Siguranța fermei este esențială în orice moment! Asigurați-vă că animalele sunt la adăpost în cazul în care vremea se înrăutățește.

Treburile fermei înainte de toate, spune alt fermier! ”Facem strictul necesar, animalele să fie hrănite și să aibă confort, apoi ne putem bucura de Crăciun și de momente frumoase în familie”.

Am putea spune că în fermele vegetale e ceva mai liniște în această perioadă. Dar fermierii sunt vigilenți! Sunt dăunători care ”profită” de creșterea anunțată a temperaturilor și dau atacul la culturile de toamnă, când ți-e lumea mai dragă. Monitorizarea periodică a câmpului poate preveni atacul dăunătorilor în ferestrele iernii.

În casele fermierilor, gospodinele pregătesc bucatele pentru masa de Crăciun, la loc de cinste fiind preparatele obținute în fermă. Miroase a sarmale, a cozonaci și a voie bună.
Să aveți SĂRBĂTORI DE POVESTE!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →