2 minute de citit

Coşmarul preţurilor mici continuă şi la prăşitoare

floarea soarelui rezervaag119 b Coşmarul preţurilor mici continuă şi la prăşitoareDupă ce au vândut în pierdere rapiţa şi grâul, fermierii avertizează că nici preţul vehiculat acum pe piaţă la culturile de primăvară nu le va acoperi costurile.

Dan Sărăcuţ, şeful fermei Beregsana din judeţul Timiş, spune că anul acesta au recoltat, în medie, 6,6 tone de grâu/ha, de pe 350 ha, însă au investit în jur de 7.000 de lei pe hectarul de grâu şi au vândut, până acum, cu numai 80 de bani kilogramul de grâu, deci sunt în pierdere.

Ce spun şi alţi fermieri: cât au recoltat, ce oferte de preţ au primit pentru grâu şi rapiţă şi de ce se declară datori vânduţi în sezonul cu cele mai bune producţii din ultimii ani! 

PREȚURI MICI ȘI LA CULTURILE DE PRIMĂVARĂ

Pentru floarea soarelui, unde au doar hibrizi high-oleic, a primit deja o ofertă de numai 1,67 lei/kg, în timp ce anul trecut au vândut producţia de floarea soarelui cu 3,3 lei/kg.

Vezi şi cum au reuşit fermierii brăileni să obţină producţii bune într-un an cu secetă şi care este situaţia culturilor agricole de primăvară?

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →