Ceramica de Horezu i-a cucerit pe danezi! - Revista Ferma
2 minute de citit

Ceramica de Horezu i-a cucerit pe danezi!

Ceramica de Horezu 1 Ceramica de Horezu i-a cucerit pe danezi!Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate forme de artă tradiţională din România a devenit punct de atracţie pentru locuitorii din Copenhaga.

Capitala vibrantă a Danemarcei este un reper în domeniul design-ului interior iar acum frumoasele opere de artă realizate de meşterii olari din Horezu pot fi achiziţionate în magazinele locale, fie prin intermediul site-urilor specializate. Aceste obiecte ornate cu motive tradiţionale şi culori vii au captivat privirile şi au cucerit inimile danezilor, aducând un strop de autenticitate şi exotism.

Ceramica de Horezu provine din regiunea situată în jurul localităţii cu acelaşi nume din judeţul Vâlcea, remarcându-se prin modelele sale distinctive, culorile vii şi motivele tradiţionale. Această formă de artă are o istorie bogată, cu rădăcini ce se întind pe mai multe secole.

Caracteristicile ceramicii de Horezu includ modele geometrice complexe, desene florale stilizate şi figuri zoomorfice. În mod tradiţional, ceramica este modelată manual folosind tehnici precum olăritul şi modelajul. Ulterior, vasele sunt decorate cu motive tradiţionale şi pictate cu vopsele naturale sau sintetice.

În plus, faţă de utilitatea sa practică, ceramica de Horezu este şi o expresie culturală importantă, care reflectă tradiţiile şi identitatea comunităţii din care provine. Astăzi, această formă de artă continuă să fie produsă şi să fie căutată de colecţionari şi iubitori ai artei populare din întreaga lume.

În timp ce odată aceste opere de artă erau admirate şi apreciate doar în satele pitoreşti din judeţul Vâlcea, acum ele strălucesc pe rafturile magazinelor din Copenhaga, dând naştere unei noi aprecieri pentru arta populară românească.

Ceramica de Horezu 2 Ceramica de Horezu i-a cucerit pe danezi!

Cisteste si...

plug tras de cal scaled Agricultura cu UN CAL putere

Agricultura cu UN CAL putere

În Bucovina, agricultura de subzistenţă pare să se bazeze încă pe metode de lucru rudimentare şi pe cunoştinţe transmise de […]

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →