5 minute de citit

Câştigă inteligent cu noile JD 400R şi 600R

Dotate cu tehnologie modernă, seriile de maşini pentru erbicidat John Deere 400R și 600R aduc performanţa de care aveţi nevoie pentru a obține o aplicare precisă și consecventă, indiferent de condiţiile din teren, cu un consum minim de combustibil şi de produs pentru protecţia plantelor.

Noua gamă de maşini autopropulsate de erbicidat John Deere din seria 400 va avea disponibile modelele 408R și 410R, iar seria 600 cuprinde modelele 612R și 616R.

 JD 412R_b


Viteză constantă indiferent de teren

Maşinile autopropulsate din seriile 400 și 600 sunt dotate cu motoare John Deere PowerTech cu sistemul de tracţiune de tip CommandDrive, care ajută la reducerea consumului de combustibil și transferă puterea în mod egal către toate cele patru roți atunci când este necesar. Propulsia CommandDrive creşte automat turația motorului atunci când este nevoie de mai multă putere pentru a menține constante viteza şi presiunea de pulverizare. În timp ce, pe teren plat, modul Auto menține viteza de deplasare la sol și rata de aplicare selectate la o turație mai mică a motorului, reducând consumul de combustibil și DEF.

 

Tehnologie pentru productivitate

Sistemele de conducere şi autoghidaj prin satelit John Deere AutoTrac RowSense și AutoTrac Vision permit o plasare precisă a produselor pentru protecţia plantelor, susţin creșterea vitezei de pulverizare și reduc oboseala operatorului, în timp ce sistemul ISO Auxiliary Mapping permite monitorizarea ghidării de către terți.

Cu ajutorul tehnologiei opționale John Deere ExactApply, operatorii pot controla individual duzele, dimensiunea picăturilor şi presiunea de pulverizare. Sistemul BoomTrac Pro 2, disponibil opţional, îmbunătățește și mai mult precizia de aplicare prin menținerea poziției rampei, chiar și atunci când pulverizarea se face de la înălțime. Tehnologia opțională de recirculare şi recuperare a presiunii soluţiei și a aerului din sistem îmbunătățește, de asemenea, calitatea lucrărilor și simplifică curățarea, reduce în același timp reziduurile de produse, protejând mediul.

 JD 600R camp_jpg_b


Rezervoare de mare capacitate

Pompele de alimentare cu capacitate mare permit umplerea într-un timp scurt a rezervorului.

Modelele seriei 400R au rezervoare cu o capacitate de 3000 şi 3800 litri, iar seria 600R are rezervoare de 4500 şi 6000 litri. Toate pulverizatoarele din seriile 400R și 600R pot fi echipate cu rampe de oțel de 27 şi 36 m sau cu rampe din fibră de carbon de 36 sau 40 m. Distanţa între duze poate fi de 35 sau 50 cm.

 

JDLink – conectare la centrul de comandă

Maşinile autopropulsate din seriile 400 și 600 sunt dotate cu sistem telemetric şi conexiune JDLink, receptorGPSStarFire 6000 integrat, afișaj CommandCenter de generația 4 și ghidare

AutoTrac. După activare, sistemul JDLink transmite date tehnice despre mașină și parametrii de lucru din câmp către proprietar şi către Centrul de operațiuni John Deere, iar cu permisiunea proprietarului, şi către dealerul John Deere. Sistemele de diagnosticare la distanță permit monitorizarea stării tehnice a mașinii pentru a detecta din timp orice posibile probleme şi pentru a le rezolva înainte ca acestea să provoace timpi morți/opriri, maximizând astfel timpul de lucru.

 John_Deere - Sprayer -_b


Monitorizare și înregistrarea datelor

JDLink ajută nu doar la monitorizarea lucrărilor, a locaţiei şi a orelor de lucru ale maşinii; el poate configura şi transmite parametrii de lucru către monitorul Gen4 4600 din cabină, astfel încât operatorii să nu fie nevoiți să introducă manual aceste informații. În plus, aplicația AgLogic poate fi utilizată pentru a transmite parametrii de aplicare din cabina pulverizatorului și pentru a păstra înregistrări exacte ale lucrărilor efectuate în fiecare câmp/parcelă.

 

Cabină: Select, Premium şi Ultimate

Noua gamă de maşini de erbicidat dispune de o cabină nouă, mai mare şi cu posibilitatea de a alege dintre trei pachete de confort și opţiuni suplimentare: Select, Premium şi Ultimate.

În dotarea standard intră Monitorul Gen4 4600 cu diagonala de 26 cm, consola de comandă multifuncţională CommandARM şi manşa de control ConfortComand.

Pachetul Ultimate include un scaun din piele încălzit și ventilat, care poate pivota până la 24 de grade spre stânga sau spre dreapta, şi suspensie ActiveSeat II. De asemenea, opțiunile de vizibilitate includ oglinzi reglabile electric și încălzite, camere suplimentare și pachete de iluminare cu LED-uri, pentru o mai bună vizibilitate.

 Cabina 600R John Deere_b


MOTORIZARE JD POWERTECHTM

Toate modele seriilor 400R şi 600R sunt echipate cu motoare PowerTechTM Final Tier 4 (FT4), capacitate cilindrică 6,8 litri şi 280 CP – modelul 408R şi 9 litri la modelele 410R, 612R şi 616R, respectiv 310 CP, 355 CP şi 375 CP. Motorizarea permite o viteză maximă de lucru în câmp de până la 32,2 km/oră pentru modelele seriei 400R şi de 40 km/oră pentru seria 600R. Viteza de transport pe drumurile publice este de 48 km/oră (seria 400R) şi până la 56 km/oră (seria 600R).

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →