Cântarul dozator cu bandă - Revista Ferma
3 minute de citit

Cântarul dozator cu bandă

Prototipul „dozatorului cu bandă” a fost dezvoltat în cadrul unui proiect finanţat de UE şi este destinat cântăririi amestecurilor de materiale greu de dozat gravitaţional din cauza dimensiunii diferite a particulelor şi granulelor ce intră în componenţa acestora. Amestecurile cu structură diversificată (pulbere şi granule de diverse dimensiuni), aşa cum sunt produsele măcinate, nu pot fi dozate de instalaţii cu şnec, deoarece există pericolul spargerii granulelor, precum şi al neuniformizării amestecului din cauza greutăţii specifice a componentelor lui.

Sándor Molnár, director general Metripond Plus Kft, şi Blanka Siflis, manager PR şi marketing._b
Pentru a evita spargerea granulelor şi separarea gravitaţională, instalaţia concepută de Metripond Plus foloseşte un dozator cu bandă care realizează distribuţia materialului. În funcţie de dimensiunea sacului, dozatorul cu bandă realizază cântăriri/dozări în limitele a 5-20 kg sau 10-50 kg pentru materiale cu granulaţia de 0,5 până la 15 mm. Capacitatea de lucru este de 150-200 cântăriri/saci pe oră, în funcţie şi de tipul de alimentare şi de fluxul de material. Dozatorul cu bandă este alimentat dintr-un buncăr cu capacitate variabilă, în funcţie de necesarul beneficiarului. Sus este un buncăr de alimentare unde se strâng materialele, care vin apoi pe bandă, fiind dozate şi însăcuite, urmate de o altă bandă transportoare şi o maşină de cusut saci.
Printr-un program dezvoltat de către Metripond Plus sunt setate automat „dozele” – greutăţile de cântărit, iar pe ecranul tactil sunt afişate toate datele legate de dozare, cântăririle, numărul de saci, operatorii, orele de lucru etc. Sistemul este uşor de programat şi de controlat şi permite transferul datelor către PC. Dozatorul cu bandă este în curs de omologare şi va fi în curând disponibil pentru precomandă.

Cântarul dozator cu bandă_b

Podurile rutiere electronice

Domeniul de utilizare al cântarelor Metripond Plus este extrem de variat. Compania este un specialist recunoscut în executarea de poduri rutiere electronice, din oţel sau din beton, capabile să cântărească camioane mari, şi până la cântare de precizie şi instalaţii de însăcuit ce se pot utiliza pentru dozarea şi însăcuirea materialelor granulare, a celor măcinate, a premixurilor, precum şi transportoare cu bandă. De asemenea, Metripond Plus produce soluţii tehnice moderne şi maşini de cusut manuale pentru închiderea sacilor, conform reglementărilor UE.
Podurile rutiere electronice, cu platformă din oţel sau din beton, se pot monta cu rampe pentru urcare şi coborâre sau în cuvă de adâncime mică. Ele se execută cu lungimea între 9 şi 18 m, limita maximă de cântărire fiind între 30 şi 60 tone. Pe lângă execuţia şi livrarea de cântare pod noi, compania execută şi modernizarea şi electronizarea podurilor mecanice vechi, în stare bună de funcţionare.
În funcţie de solicitare, odată cu podurile cântar sunt livrate şi programe/software pentru înregistrarea şi prelucrarea datelor legate de procesul de cântărire, actualizat conform legislaţiei în vigoare. Cântarele dispun de certificare CE conform reglementărilor europene şi omologare metrologică. Produsele Metripond Plus respectă toate normele europene referitoare la domeniul cântăririi.

 Cântarul dozator cu bandă_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →