Mă uit la bețele omului și totul devine clar. Nu sunt vreun snob în niciunul dintre hobby-urile mele, nu cred că sculele scumpe te fac pescar, dar, ca și în aproape oricare îndeletnicire care se bazează și pe unelte, așteptările tale ar trebui să aibă o legătură directă cu logistica.
Cu alte cuvinte, dacă nu obișnuiești să mergi la pescuit de câteva ori pe an, nu te aștepta ca, odată ajuns în deltă, să ”rupi” peștele în două. Cu bățul ăla cumpărat de-a gata cu 38 de lei nu prea poți prinde crap, plătică și roșioară. Cei ce cară lădoaiele alea cu zeci de monturi nu le cară de fraieri, chiar au nevoie de ele!
Ca o consolare, sunt zile la rând în care nici pescarii perseverenți și cu multă practică nu au rezultate! Nivelul apei, temperatura, gradul de tulbureală, presiunea atmosferică, direcția vântului – sunt doar câțiva dintre parametrii de care peștele ține cont atunci când se hrănește.
Vestea bună e că de obicei este pește proaspăt la cherhana, iar la localnici poți mânca un borș de pește adevărat. Hai, fire întinse!!!