CĂLIN, DIN CAIAC: Curiozitate de ...Dunăre - Revista Ferma
1 minut de citit

CĂLIN, DIN CAIAC: Curiozitate de …Dunăre

mila 0, Sulina (1)_b

Unele date interesante – cum că este al doilea fluviu ca mărime din Europa, că are vreo 2.900 de km, dintre care o treime pe teritoriul României, că străbate patru capitale – le găsiți la orice căutare pe Google.

Ce nu prea găsiți este că Dunărea este kilometrată de la vărsare spre izvoare, ceea ce nu știu să se întâmple cu alt fluviu din Europa. Faptul că, la puțin timp după ce izvorăște, Dunărea dispare și curge pe sub pământ pe o lungime de vreo treizeci de kilometri, a făcut ca locul de unde izvorăște să fie mult timp aprig disputat de comunitățile locale, așa că cert a fost doar locul de vărsare.

În poză aveți mila 0, aflată la Sulina. Dunărea este numerotată în km, mai puțin sectorul Brăila- Sulina, Dunărea maritimă, care e în mile!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →