3 minute de citit

„BUNĂTĂŢI LOCALE” pe timp de criză. CEREREA şi OFERTA s-au mutat ONLINE!

„Am observat în ultima perioadă o creştere a cererii de legume româneşti, mai ales în mediul online. S-au creat grupuri unde sunt şi producători şi consumatori aşa că încercăm să ne diversificăm produsele pentru a le oferi clienţilor un coş cât mai variat, cu legume şi fructe proaspete, dar şi conservate”, ne spune Oana Sidor, legumicultor din Nădlac, judeţul Arad şi membru al cooperativei „Bunătăţi Locale”.

CUM S-A NĂSCUT COOPERATIVA
„Este foarte greu să intri pe piaţă ca producător individual. În plus, dacă vrei să investeşti în procesare costurile sunt imense de unul singur. Aşa că am decis să ne asociem, să oferim astfel clienţilor noştri o mai mare diversitate de produse proaspete şi conservate şi să avem astfel acces mult mai uşor în marile magazine”, ne spune reprezentanta Cooperativei Bunătăţi Locale din Arad.
S-a întâlnit cu un alt producător la un curs, în urmă cu un an şi, observând că au probleme, dar şi idei de dezvoltare comune, au decis să înfiinţeze o cooperativă. Oficial, aceasta a apărut în luna ianuarie a acestui an. Principala investiţie a celor 6 membri cooperatori este construirea unei unităţi de procesare şi dotarea cu echipamentele necesare pe un proiect cu fonduri europene.

VÂNZAREA PE INTERNET NE-A AJUTAT ENORM!
Ca producător individual, Oana Sidor spune că în cei trei ani de când s-a apucat serios de legumicultură, a experimentat cu rezultate foarte bună vânzarea online, către clientul final, cu livrare la domiciliu.
„Puţini dintre membrii noştri merg să stea toată ziua la piaţă. Vânzările sunt puţine ori noi suntem producători, nu avem timp şi de stat în pieţe. Aşa că am ales să livrăm direct acasă, în restaurante, chiar şi în Arad, la domiciliul clienţilor. Avem anumite zile din săptămână pentru livrări şi lucrurile merg mult mai bine în acest fel”, spune legumicultoarea din Nădlac.

O discuţie VIDEO despre provocările momentului, despre avantajele internetului în vânzarea de legume şi fructe, un exemplu că asocierea rezolvă multe dintre dilemele producătorilor. O puteţi urmări AICI: CELULA DE CRIZĂ FERMA – cu Oana Sidor, reprezentant Cooperativa „Bunătăţi Locale”

 oana sidor 1_b

oana sidor 2_b

–––

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →