Belarus continuă livrările de tractoare în Cuba - Revista Ferma
2 minute de citit

Belarus continuă livrările de tractoare în Cuba

2 belarus m Belarus continuă livrările de tractoare în Cuba

Lotul a inclus o gamă de tractoare de 80, 100 și 150 de cai putere și a fost livrat la data de 29 noiembrie prin portul lituanian Klaipeda. Alte 70 de tractoare vor fi exportate în Cuba în viitorul apropiat. Compania MTZ a semnat și un contract pentru furnizarea de piese de schimb în valoare de 5,7 milioane de euro, cu livrare în 2016.

Anul trecut, MTZ a exportat în Cuba aproape o sută de unități, iar în 2013 au fost comercializate aici 160 de tractoare în valoare de 5,5 milioane de euro.

De asemenea, se desfășoară negocieri pentru încheierea unor acorduri interguvernamentale privind exportul de tractoare MTZ în Nicaragua (aproape o mie de unități) și în Bolivia (450 de tractoare). În funcție de rezultatul negocierilor, este posibil ca aceste livrări să fie efectuate în 2016.

Uzina de Tractoare din Minsk a fost fondată la data de 29 mai 1946. După aproape 70 de ani de existență, MTZ a devenit unul dintre cei mai mari producători de mașini agricole din Europa și a produs peste trei milioane de tractoare, din care mai mult de 500.000 au ajuns în aproximativ o sută de țări.

În prezent, MTZ oferă peste 120 de serii și modele de tractoare și are o cotă de cca. 8% din piața mondială de tractoare cu roți. MTZ operează în peste 60 de țări și are unități de asamblare și/sau colaborări cu fabrici din Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Kazahstan, China, România, Egipt, Serbia, Algeria, Venezuela etc. MTZ lucrează cu circa 22.000 de angajați.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →