BARGAM - inovaţie şi calitate - Revista Ferma
5 minute de citit

BARGAM – inovaţie şi calitate

Pentru compania BGroup, proprietarul mărcii Bargam, „calitatea este o filozofie de viață”. Cu peste 35 de ani de istorie şi excelenţă în inovaţie şi calitate, Bargam este unul dintre cei mai cunoscuți producători europeni de mașini de stropit. Datorită angajamentului său antreprenorial, profesionalismului și experienței sale, Bargam lucrează permanent la îmbunătățirea tehnologică și funcțională a produselor sale.

BARGAM - inovatie si calitate 1_b


Bargam satisface nevoile oricărui tip de fermier


Portofoliul Bargam se remarcă prin gama vastă de utilaje pentru pulverizare, care poate satisface orice exigenţă în ceea ce priveşte aplicarea tratamentelor cu echipamente purtate, tractate şi autopropulsate. Maşinile Bargam pot fi livrate în configuraţii specifice pentru pomicultură, viticultură, legumicultură sau cultura mare. Inclusiv profeşioniştii din peisagistică sau grădinărit găsesc echipamente specifice pentru nevoile lor.

Reprezentant Bargam pentru zona de vest şi Transilvania, Tehnosad Agricultură SRL (TESA) şi-a diversificat foarte mult oferta în funcţie de specificul fiecarei zone. „Gama atât de variată a Bargam poate satisface nevoile oricărui tip de fermier, însă noi ne adresăm cu precădere fermierilor care fac cultură mare, atât cu echipamente tractate cu bazine de peste 3000 litri şi rampa de 20-30 m, pentru zona de câmpie, cât şi zonelor de deal unde fermierii caută în special echipamente purtate cu bazine de 1500-2000 litri şi rampa de maxim 20 m. Desigur, fermele mari caută tot mai mult echipamente autopropulsate şi noi am făcut de mult primele livrări”, ne-a declarat Dana Culda, administrator TESA.

 

Se caută automatizarea


„Bargam este un nume binecunoscut printre fermierii din România”, apreciază Dana Culda, iar în ultimii ani, „cel mai mult au fost apreciate configuraţiile propuse de noi pieţei: control computerizat, ghidareGPS, control automat sectoare bară, suspensie şi stabilizatori rampă. Toate aceste detalii tehnice ajută la optimizarea timpului de lucru, permițând creşterea vitezei de lucru, dar, şi mai important, îţi garantează că nu faci risipă de produse pentru protecţia plantelor, ceea ce la preţurile de astăzi este extrem de important. În plus, sunt respectate toate condiţiile de mediu şi nu erbicidezi în parcelele vecinilor”.

BARGAM - inovatie si calitate 2_b


Perfecţionarea suportului tehnic


Programele periodice de training în fabricile Bargam, atât ale echipelor de service, cât şi ale personalului din departamentul de piese de schimb, asigură pregătirea şi actualizarea permanentă pentru suportul tehnic. „Încercăm să fim pregătiţi şi să răspundem fermierilor în cel mai scurt timp. Relaţia foarte bună dintre departamentul tehnic TESA şi Bargam, inclusiv prin comunicare directă prin «video call», grantează rezolvarea rapidă, uneori direct în câmp, a oricărei probleme”, ne asigură Dana Culda.

 BARGAM - inovatie si calitate 4_b

„Echipa TESA știe că fermierii caută mai mult decât un simplu utilaj; aceştia doresc produse cu o eficiență imediată și continuă. Relația cu clienţii noştri se bazează pe încredere, iar cu perseverență și constanță, împreună cu furnizorii noștri, căutăm să oferim  cele mai bune soluții tehnice şi de finanțare adaptate la condiţiile de sol şi climă şi la specificul activității fiecărei ferme.” – DANA CULDA, Administrator TESA

 

Consultanţă tehnică şi programe de finanţare


Anul trecut, Bargam şi TESA au organizat un training de produs la sediul din Arad al companiei, cu întreaga echipă de vânzări. De asemenea, suportul managerului de export Bargam, care este locat fizic în Ungaria, facilitează asistenţa tehnică în cazul în care sunt cereri speciale.

Numeroasele prezentări în câmp ale maşinilor de pulverizat Bargam au ajutat la o mai bună cunoaştere a echipamentelor, astfel încât fermierii să fie complet informaţi şi să aleagă configuraţia care li se potriveşte cel mai bine.

Fermierii care achiziţionează produse BARGAM prin TESA beneficiază de un program de finanţare susținut, cu o dobândă subvenţionată în parteneriat cu UNICREDIT. Ratele sunt sezoniere, în funcţie de perioadele de recoltă, iar avansul este minim. „În acest fel venim cu un pachet complet care să-i ofere fermierului posibilitatea de a investi într-un produs premium pe care, altfel, cu greu şi l-ar fi putut permite”, spune administratorul TESA.

 

Consolidarea echipei TESA


„Piaţa utilajelor agricole din România este în continuă mişcare. Fermierii au început să îşi îndrepte atenţia tot mai mult către echipamente profesionale şi automatizate. Lipsa forței de muncă din sectorul nostru ne împinge într-acolo. Noi am traversat o perioadă de creştere în ultimii ani, şi aici nu mă refer doar la cifre, ci şi la consolidarea poziţiei în piaţă, atât în relaţia cu fermierii, furnizorii şi finanţatorii, cât şi pentru consolidarea echipei TESA, #oameniiTESA – cum ne spunem noi”, precizează Dana Culda.

TESA logo_b 

O piaţă importantă pentru Bargam


Colaborarea Bargam cu TESA s-a consolidat începând cu anul 2020 şi de atunci a crescut atât numeric/valoric, cât şi calitativ. „Piaţa din România este foarte importantă pentru noi, fiind a doua piaţă din Europa de Est ca mărime. Piaţa din România este foarte asemănătoare cu toate pieţele din Est pe care suntem prezenţi, dar încă diferită de pieţele vestice”, ne-a declarat Peter Del Favero, Export Area Manager Bargam.

BARGAM - inovatie si calitate 3_b

„TESA ne reprezintă în toată zona Transilvaniei cu toată gama de mașini de pulverizat pe care noi le producem, de la cele de mai mică capacitate în zona de nord şi până la maşini importante ca mărime în vestul ţării.” – PETER DEL FAVERO, Export Area Manager BARGAM

 

 

DATE DE CONTACT

Tehnosad Agricultură SRL

Tel: +40 257 467445; e-mail: office@tehnosad.ro

http://tehnosad.ro/new/ https://www.bargam.com/

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →