Bani europeni pentru fermieri, crescători de animale care își închid voluntar și definitiv fermele! - Revista Ferma
3 minute de citit

Bani europeni pentru fermieri, crescători de animale care își închid voluntar și definitiv fermele!

ferma Olanda Bani europeni pentru fermieri, crescători de animale care își închid voluntar și definitiv fermele!
Credit foto @iStock.com/Nisangha

Crescători de animale care beneficiază de bani europeni pentru a renunța la fermele lor. Comisia Europeană a aprobat încă 50 de milioane de euro pentru a compensa crescătorii de animale olandezi pentru închiderea voluntară a fermelor din zonele de conservare Natura 2000 din Țările de Jos.

Noua schemă urmărește reducerea depunerilor de azot (N) cauzate de activitățile agricole în siturile Natura 2000 „supraîncărcate”, conform obiectivelor și cerințelor de conservare ale Directivelor ”Păsări și Habitate”.

E foarte scump să fii fermier în Olanda! Cât a ajuns să coste un hectar de teren agricol?

Rețeaua Natura 2000 cuprinde peste 27.000 de situri naturale protejate de legislația UE, acoperind aproape o cincime de uscat și o zecime din mările înconjurătoare, potrivit Comisiei Europene.

Schema va fi deschisă fermierilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Țările de Jos care își închid voluntar și irevocabil exploatațiile din zonele depunerile de azot depășesc anumite niveluri minime.

CE COSTURI ACOPERĂ COMPENSAȚIILE?

Ajutorul sub formă de granturi directe va acoperi până la 120% din costurile eligibile, inclusiv compensarea pentru pierderea capacității de producție și pentru costurile de dezmembrare și eliminare a capacității de producție.

Crescătorii de animale pot accesa doar una dintre aceste scheme.

Comisia Europeană a spus că sprijinul este necesar și adecvat pentru a realiza o dezvoltare durabilă și ecologică a creșterii animalelor, sprijinind în același timp obiectivele Green Deal.

Noua schemă olandeză de închidere a fermelor pe cinci ani a fost aprobată în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia Europeană a concluzionat că schema este proporțională și va avea un impact limitat asupra concurenței și comerțului în UE.

În condițiile în care guvernul olandez a tăiat toate subvențiile și ajutoarele pentru fermieri, inclusiv motorina, cel puțin 5% dintre agricultori, mai ales fermieri tineri renunță la activitățile lor în fiecare an!

Am găsit VACA FĂRĂ SUBVENȚIE! Trăiește în Olanda și produce peste 11.000 kg lapte într-o lactație!

Ferma de vaci în Olanda, între politică și producție

Țările de Jos: de fapt, o singură țară mică, dens populată și lipsită de aproape orice resursă considerată necesară pentru agricultura la scară largă. Cu toate acestea, este al doilea exportator de alimente de pe glob!

În Țările de Jos există aproximativ 51.000 de exploatații, cu o dimensiune medie a fermei de 32 de hectare.

Olanda avea în 2021 un efectiv de 3,8 milioane de bovine, dintre care 1,5 milioane erau vaci de lapte. Cifrele au scăzut cu aproximativ 5 procente în ultimii ani, ca urmare a politicilor guvernului olandez de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. ”Înverzirea” forțată a zootehniei a avut însă consecințe pe care guvernanții nu le-au prevăzut…

”Pentru a-și atinge obiectivele cu zero emisii de GES, guvernul olandez a tăiat toate subvențiile și stimulentele financiare pe care le primeau fermele de vaci cu lapte, cu speranța că tot mai mulți fermieri vor renunța la animale. EI AU TĂIAT, NOI REZISTĂM! Trăim și investim continuu, doar din ceea ce produc animalele noastre!”, ne spune fermierul olandez Gerard Meerkerk.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →