Astăzi intră în vigoare măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina. Încă UN AN pentru GRÂUL fără taxe! - Revista Ferma
1 minut de citit

Astăzi intră în vigoare măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina. Încă UN AN pentru GRÂUL fără taxe!

import de cereale ucraina b Astăzi intră în vigoare măsurile UE de sprijin comercial pentru Ucraina. Încă UN AN pentru GRÂUL fără taxe!

Suspendarea taxelor la import și a contingentelor pentru exporturile din Ucraina către Uniunea Europeană a fost prelungită cu încă un an, în urma intrării în vigoare de astăzi, 6 iunie, a regulamentului adoptat de Consiliu la 13 mai.

Cunoscute sub numele de „măsuri comerciale autonome”, aceste măsuri reprezintă unul dintre pilonii sprijinului acordat de UE economiei Ucrainei. Ele îi favorizează accesul la piața UE, în contextul în care Rusia nu-și încetează agresiunea asupra țării.

Măsurile țin cont în același timp de preocupările actorilor din UE și includ atât un mecanism consolidat de salvgardare, cât și posibilitatea aplicării unei „frâne de urgență” pentru importurile de ouă, păsări de curte, zahăr, ovăz, porumb, crupe și miere. Noile măsuri comerciale autonome se vor aplica până pe 5 iunie 2025, se arată în comunicatul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Fermierii români cer URGENT completarea listei produselor sensibile din acordul de liber schimb cu Ucraina! GRÂUL și ORZUL nu trebuie să lipsească!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →