Asociaţia Producătorilor de Porumb solicită PREVEDERI clare pentru agricultorii din zonele carantinate - Revista Ferma
3 minute de citit

Asociaţia Producătorilor de Porumb solicită PREVEDERI clare pentru agricultorii din zonele carantinate

Nicolae SITARU, Preşedintele APPR: Având în vedere prevederile O.M. nr. 7/04.04.2020, emisa de Ministerul Afacerilor Interne, membrii APPR (FERME-COMPANII DIN SECTORUL AGROALIMENTAR), propun sa se revina asupra următoarelor puncte si sa se gaseasca o solutie pentru ca activitatea agricola de sezon sa poata fi continuata in zonele agricole in care sunt instituite masuri de carantinare, pe perioada starii de urgenta:

Art. 2 alin. b) din Ordonanta Militara nr.7
– corespunde unei modificări a lit. b) ale art. 2: Persoanele care nu locuiesc in zona carantinata dar care desfasoara activitati economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publica, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentarii cu apa, comunicatiilor si transporturilor.

Acest articol sa nu se refere doar persoanele care nu locuiesc in zona carantinata ci la toate persoanele implicate in activitatile agricole care sunt in situatia de a se deplasa pentru a realiza lucrarile agricole care nu sufera niciun tip de amanare. Sa se acorde facilitatea de circulatie pentru domeniul de activitate generala „AGRICULTURA” in aceste zone speciale avand in vedere necesitatea de mobilitate a celor care lucreaza in domeniu si faptul ca ne aflam in plina campanie agricola de primavara iar contextul climatic este oricum extrem de nefavorabil agricultorilor in aceasta perioada.

In baza actelor doveditoare referitoare la obiecteul de activitate speram ca toti fermierii sa isi poata continua si/sau relua de urgenta activitatea in aceasta perioada.

Tractor-ploughing-009s118_b

foto: arhivă Ferma


––––

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →